Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Nőnapra kaptam egy gyönyörű...

Nőnapra kaptam egy gyönyörű Kankalint, de sajnos mellé került egy tetves virág és most haldokli. Mit tehetnék hogy megmentsem?

Figyelt kérdés
Mióta megvan mindig gyönyörűen virágzott, nagyon szép volt, bár igaz sok gondozást igényel,de mindig mindent megtettem érte. Nem rég viszont mellé került egy tetves virág és elég későn vettem észre...a levelei kezdtek elfonnyadni,elszáradni és azt hittem először hogy túl kevés vizet kap, ezért növeltem az adagját. Pár nap után rájöttem hogy tetvedeséről van szó...viszont a földje nagyon elvizesedett és félek hogy elrohadt a gyökere. Átültettem új földbe, gondozom, de egyre rosszabb állapotban van,szárad el mindene... Mit tehetnék hogy megmentsem? Nagyon fontos nekem ez a virág, de lassan egy levele sem marad épen

2018. máj. 26. 11:32
 1/5 anonim ***** válasza:
2018. máj. 26. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Jól értem, a levéltetvek még mindig ott dorbézolnak rajta?

Arra nem gondoltál esetleg, hogy le kellene irtani őket?

2018. máj. 27. 19:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Tetvektől próbáltam megszabaditani, majdnem minden nap letusoltam hogy jobb legyen,de nem látok javulást:(
2018. máj. 27. 22:37
 4/5 anonim ***** válasza:

A tusolás arra volt jó, hogy rendszeresen elázzon a föld, és így berothadjanak a gyökerek.

Venni kellett volna egy csomag rovarirtót, mondjuk Spilant, és kézi spriccelővel lefújni, ez a bekeveréssel együtt 3 perc, és elfelejthetted volna az egész problémát.

Most már semmit nem lehet csinálni, csak reménykedni, hogy meg fog maradni a gyökérpusztulás ellenére.

Arra figyelj, hogy a helyrejövetelig viszonylag kicsi cserépben, laza földben legyen, tehát gyorsan meg tudjon szabadulni a felesleges víztől, ne sárban álljon.

2018. máj. 28. 05:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszod:) Sokat segitettél, remélem sikerül még megmenteni
2018. máj. 28. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!