Miért vannak ugyanolyan pókok a lakásomban?
Kb. december óta azt figyeltem meg hogy ugyanolyan pókok jelennek meg a lakásomban. (világosbarna színük van, olyasmik mint a virágpókok de nem tudom hogy azok-e, de annyira nem is érdekel:/) Heti átlagban olyan 2-3al találkozok, a méretük különböző, de azt vettem észre hogy fajtára ugyanolyanok, és most hogy itt a tavasz többel találkozom, de télen is volt egy pár. Kikeltek volna a pókok a lakásomban vagy mi?? :'( ha igen akkor hogyan találhatnám meg a forrását? Isten bizony ez annyira undorító!! :'(((
22/L
Ha van padlás vagy pince ott érdemes körülnézni, lehet, hogy onnan jöttek.
Egyébként szerintem semmi baj nincs velük, csak nem a lakásba valóak.
Hogy kicsit barátkozz velük itt vannak nagyon szép képek pókokról: [link]
Mert bement EGY olyan pók és "lebabázott" nálad.
Nem tudom pontosan mennyi az annyi, de 100 fölött is lehet egy fészek.
A pókok nem kifejezetten zsákmányspecifikusak, élőhely már inkább, de valószínűbb a másik verzió, hogy valamikor bekerült egy nőstény és az utódjait találod (ez kár évekkel ezelőtt is lehetett). Vannak fajok, amik kifejezetten gyakoriak lakásokon belül (pl. sárga dajkapók - Cheiracanthium mildei, faggyúpókok - Steatoda spp.). A másik lehetőség, hogy tűzifával kerültek be az áttelelő példányok és a melegre előbújnak. A virágpók alatt nem tudom mire gondolsz (ilyen nevű faj nincs), de ha a viráglakó karolópókra, akkor ha arra hasonlítanak, valószínűleg telelő karolópókok (pl. Xysticus spp.), ezek nem szoktak hálót szőni.
Attól sem kell félni, hogy mértéktelenül elszaporodnának és ellepnék a házat, ugyanis a pár száz frissen kelt állatból jó, ha 10-15 megéli az adult kort. Eleve sok kicsi a testvérei áldozatául esik még a kelés utáni időszakban, az után pedig azt eszik, amit találnak, és mivel nem szociális lények, így elég hamar megtelnek a megfelelő helyek, akinek pedig nem jut az vagy éhen hal, vagy továbbáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!