Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Ágyi poloska, mit tegyek?

Ágyi poloska, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Olyan egy hónapja egy bolha volt az ágyamban és mindenhol tele voltam csípéssel, őrülten viszkettem. Majd elkaptam. Azóta egy új csípésem se volt, nyugodtak voltak az éjszakáim.

Egészen tegnap előttig. Térdem teljesen feldagadt annyira össze volt csípve(olyan 8 csípés), combomon is egymás mellett 4 csípés, kezemen is egy, vádlimon 3 és hátsó részén a lábamnak vagy 8. Alaposan kiporszívóztuk 2-3x is az ágyat, beszórta anya rovarírtóval, utána pár óráig senki se volt a szobámban nehogy kivigyen valamit. Egyébként pár napja volt nagyobb takarítás, teljesen leszedtem minden port és a szoba sarkait is alaposan kiporszívóztam. Aznap délután már fogtam is valami kis bogarat, beleragadg egy kis szöszbe a párnám alatt, anyám szerint bolha volt. Lepedőt meg mindent kimostunk és kivittük levegőztetni. Amikor behoztam semmi se volt rajta, majd amikor rátettem az ágyra(elhagyom az ekezetet hogy gyorsabban leirjam, bocsi) egy kis bogar szaladt ki belole. Felek nagyon toluk ezert megprobaltam zsepivel megfogni de sose sikerult elfutott(vegig lattam merre van) majd szerintem egyszer tul erosen sepertem vissza hogy lassam es lehet leszakadt az egyik laba, a hatara esett es nem tudott felallni ezert vagy fel oraig vilagitottam ra a telom lampajaval(szorri, mondtam hogy felek toluk) amig anyam erte jott. En mondtam neki hogy ez tuti agyi poloska de nem mondott ra semmit se. Este nyugodtan aludtam majd ugye bent voltam es feny volt, sehol semmi. Elmentem furodni, olyan 20perc sotetseg volt es amikor visszajottem egy masik ilyen bogar maszott a falon, gyorsan leporszivoztam. Google kepekkel osszehasonlitottam, annyi a kulonbseg koztuk hogy az a ketto amit en lattam kicsit nagyobb meretu. Azota 10percenkent idegessegbol atvilagitom az agyat lampaval de eddig semmi(halistennek). Most tettem ide magam melle egy lampat mert elvileg felnek a fenytol, remenykedjunk. Lehetseges hogy csak ez a 2 volt vagy meg van tobb tiz/szaz a szobaban? Rovarirtot kene hivni vagy majd elmennek? Meg sose volt agyi poloskas problemank.

2017. júl. 25. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

Arzénes cuccal kell bedörzsölni az ágy alját, meg ahova a kis dögök bújtak, és otthagyni egy ideig, az elintézi őket.

Ha mégse, rovarirtás...

2017. júl. 25. 22:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Legjobban akkor jársz, ha kiteszitek az ágyat, és vesztek újat. Ezek a dögök kiirthatatlanok, ha egyszer beették magukat.
2017. júl. 25. 23:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, jól írják. Ágycsere. Nálam is volt bolha, vagy valami, ami reggelre összecsípkedett a régi ágyamban. Takarítás után pluszban átdörgöltem mindent eukaliptusz olajos kendővel, + rendszeresen párologtattam az olajat, ez is hatásos, de aztán meguntam és már nem bírtam elviselni a gondolatot, hogy miben fekszem, akármilyen tisztának is látszott így,

vettem egy ehhez hasonló, de otthon összeszerelhető fém rácsos ágyat. A matrac tartó rácsok is fémből vannak

[link]

+ új ágynemű garnitúrát

+ egy matracot. Könnyebb a szellőztetés. Azóta nem volt ilyen gondom.

2017. júl. 26. 02:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Rovarirtó cèg kb 20k Ft az írtás egy szobára..
2017. júl. 26. 03:34
 5/9 anonim válasza:
Hivj rovarirtot
2017. júl. 28. 15:13
 6/9 anonim válasza:
NE DOBJ KI SEMMIT. Nállam most szüntettük meg kb 2 hónap után. Szörnyű volt... Na de, a lényeg moss ki mindent, nézz be a ruhásszekrényedbe és, ha ott is találsz akkor moss ott is ki mindent (ruhát, meg magát a szekrényt valami egyszeres törlőkendővel. Én domestossal csináltam). Utána szerezz egy vasalót és az ágy MINDEN szegletét gőzöld át (ha nincs gőz funkció a vasalón akkor vizes ruha plussz vasaló anyukád tudni fogja). Ha van a falnál oldalszegö akkor azt dobd ki csak alatta porszívózz ki (én befújtam purhabbal a mögötte lévő rést is), ha van a plafonon akkor azt is szedd le, dobd ki. De emellé nem árt egy irtás sem kb 15 Ft de muszáj. Remélem tudtam segíteni. Kérlek írj ha igen.
2017. júl. 28. 23:37
 7/9 anonim válasza:
Ja meg a régi könyveket is vidd le pincébe ha van rá lehetőség. (Előző vagyok) 16f
2017. júl. 28. 23:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Régi könyvek nincsenek. Egyébként jól átszellőztettem, kiporszívóztam mindenhol, és átnéztem egy csomó helyet. Azóta hálistennek egyet se láttam.:)
2017. aug. 1. 17:52
 9/9 anonim válasza:

Nekem is nagy gondokat okoztak a kis dögök.Esténként zseblámpával aludtam el hogy hátha elcsípek egyet folyamatosan ellenőriztem a lepedőt…stb és hát estéim nagy részében a netet bújtam mit lehet tenni.Hála Istennek nálam nem voltak nagyon elszaporodva de úgy voltam vele hogy nem akarok semmilyen „tücsköt bogarat” magam körül.Kiprobáltam jó pár szert ami csak össze kent mindent nem volt hatásos túlzottan. Majd tovább olvasgattam és valahol láttam, hogy 40-50C-on talán megadják magukat .Eszembe jutott minden féle gőztisztítógép, de úgy voltam vele „nézzük mi van a spájzban”és bennem volt hogy kicsit bosszút is akartam állni a kellemetlen éjszakákért.

( a következő lépés a gőztisztítógép, új ágy vásárlása és szakember hívása lett volna)

vettem egy hőlégfúvó pisztolyt (4.000.-Ft körül) kihúztam az előtte már patyolat tisztára takarított ágyat és elkezdetem óvatosan melegíteni főleg kereteknél és gyakorlatilag az egész ágyat átmelegítettem ügyelve hogy ne tegyek kárt a szövetben, és figyeltem a poloska nyomira. közben folyamatosan porszívóztam, és a végén jó erős domestosos vízzel fel is mostam, minden ruhámat amit lehetett 60C-on átmostam és a közelben levő cuccokat bezsákoltam.

2 nap telt el eddig úgy tűnik bevált a módszer.Én senkinek nem tanácsolom ezt, csak leírtam a tapasztalataimat. Én így oldottam meg.

Biztos vannak jobb teknikák, és egy szakember ezt jobban megoldja, de úgy voltam vele hogy ezt még megpróbálom.

2017. szept. 26. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!