Házi praktika moly ellen?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Panelházban lakunk és a konyhában lévő beépített szekrény sajnos mindig molyos. Már többször kipakoltuk, átválogattunk mindent, áttöröltük domestossal az egész szekrényt, de 1-2 hómap múlva megint visszajönnek. Van valamk házi praktika ami távol tartja őket? Ki mit ismer?2017. máj. 1. 07:52
1/6 anonim válasza:
Ecettel moss át minden zugot, az összes tárolóedényt is. Tégy ki molycsapdát, és minden lisztet, stb-t szitálj át, vagy ha molyos, dobd ki. A Domestos csak a te egészségedre káros, de a molyok ellen nem használ.
2/6 anonim válasza:
Ne tárolj otthon gabonaipari félkész termékeket nagyobb mennyiségben. A polcok alsó felét ellenőrizd gyakrabban, mert oda bújnak a lárvák bebábozódáshoz.
3/6 anonim válasza:
1-a domesztosz mérgezőbb mint az ecet, így a molyok ellen is így hat. De egy végigtörölgetéssel egyikkel sem oldasz meg semmit sem.
Első sorban kiszórnék minden gabonát és szemes terméket, élelmiszert, szárított (nyitott)fűszert. Mindent visszapakolás előtt elmosnék, amit lehet; kiszedni a polcokat, réseket kitakarítani... Ha pár havonta előjönnek, akkor mindig marad valahol vissza kukac, lárva...stb.
Ha van a szabadba szellőződ, akkor szúnyoghálóval fedd be, akár duplán is. (én gyárilag lezárt, szórófejes fűszerben is találtam már kukacot).
4/6 A kérdező kommentje:
éppen ez az, hogy nagyobb mennyiségben nem tartok itthon semmi ilyet. Ezek a kis szemetek még a jódozott sóba is belementek... Lisztből is max 1-2 kiló szokott itthon lenni. de szerintem veszek neki valami jól záró műanyag edényt.
2017. máj. 3. 09:10
5/6 anonim válasza:
Gazdaboltokban kapható Bio-stop molycsapda. Nekem bevált .
6/6 anonim válasza:
Pár szál levendula minden szekrénybe,évekig jó és fillérekbe kerül ha kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!