Olyan téren mindegy persze mert írtani kell és írtom is ahogy csak tudom...mint ahogy írtam is van letéve nem is egy egérragasztó(szobánként min. 6 db.) plusz vettem egérfogót.. ebből van vas is kettő (a boltban ez csak ennyi volt) meg műanyag is. csak ugymond a megnyugvás képpen,hogy csak nem patkány...
nézegettem képeket én is és tényleg nagyon hasonlítanak és megmondom őszintén,hogy így sem,hogy én látom ... nem tudom megkülömböztetni... jah... és vettünk egér riasztót is amit áram működtet!!! ebből is kettő van
Jaj.., és amugy az egér rág? mert volt olyan,hogy hallottuk a küszöb alatt,a falban a rágást plusz ugye a "kis fal maradványok" amik leszóródtak mint a homok...
vályog házról van szó amugy
Ez egy süldő patkány, 99 százalék.
Nem tudom, hogy mit számít az esetedben, hogy egér vagy patkány az élőlény? Mindenképpen irtani kell.
Nem akarlak elkeseríteni, de sem a méreggel, sem a csapdával, sem macskával, vagyis semmivel sem fogsz tökéletes eredményt elérni. Mégpedig azért, mert ennek a lyuknak összeköttetése van a külvilággal, tehát be tudnak jönni az új egyedek.
Egy megoldás létezik. Feltárni ezt a lyukat, kijavítani addig, amíg meg nem van a külvilág felőli bejárat. Utána már biztos, hogy nem tudnak bejönni. Cselekedned kell azonnal, mert a vályogot teljesen szétrágják.
Nálunk is van egy vályogépület, kamra részében állatoknak tároljuk itt a takarmányt. A falát belülről TOTÁLISAN szétrágták ezek a férgek. Elmondhatatlan pusztítást csináltak, én azt csodálom, hogy nem szakadt le a fal. Alulról vissza kellett falaznom, s hozzáteszem, 3 darab kicsi lyuk volt, amin kitolták mindig a vályogot. Ennyit a nagyon jó vályogházról.
Olvasd el ezt a fórumot: [link]
"18-as"..Köszönöm válaszod!! :)
Írtam is persze,hogy mindegy hogy mi csak ki legyen írtva!!! Egyszerűen undorítóak! Már elzártuk a lyukakat(amit láttunk)átnéztük az egész házat!!
Hála Istennek már jó pár napja nem hallunk már semmit! se mászkálást se rágcsálást se más lyukat! meg a küszöb alján sem a homok vagy nem tudom mi volt az.mert eddig minden nap ahogy sepertem volt ott a küszöbnél homok vagy mi... mert a küszöbben is hallottuk! :(
De hál Istennek eddig úgy néz ki megszünt! :) de nem akarom elszólni!! ez a süldő mit jelent? hogy kicsi?
Köszönöm a linkedet is! rámentem olvasgattam! hááát mit ne mondjak... :O volt egy kép amin igen szép nagy egy példány volt :( már szinte olyan volt mint egy macska... :( :( nem is gondoltam,hogy ekkorára megnőnek jesszusom :(
így vissza gondolva...kb.. egy hónapja apósom takarította az udvart és a fűben volt egy döglött patkány de nem volt olyan nagy mint a fórumon megosztott fotó! de viszont nagyobb attól amit megosztottam én! de azt meglehetett ismerni,hogy patkány meg mondtais apósom,hogy az az... már akkor meg ilyedtem,hogy hogy a fenébe van ez nálunk de döglött volt már úgy dobta ki!!nekünk nincs se macskánk se kutyánk de sajnos betudnak jönni a telek hátuljáról a szomszédból és szerintem valamelyik elkaphatta...
a másik... két telkes a házunk de egyben van..a másik telken a góréba apósom kukoricát tart... és úgy vettük észre,hogy mintha azóta lenne ez a helyzet mióta leszedte a kukoricát és oda betette... már nem tudom mit csináljunk.. megpróbáltunk mindent...
annyiban "örülök",hogy nemsokáig vagyunk már itt mert folyamatban van a ház eladása és megyünk innen el...legalább megszabadulunk innen...de az a furcsa az egészben,hogy ilyenkor mikor bejön az ősz attól kezdve van ez a helyzet... nyáron nincs semmi...
bocsánat,hogy hosszúra sikeredett!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!