Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Ki lehet a gyilkos?

Ki lehet a gyilkos?

Figyelt kérdés
Néhány napja észre vettem , mint ha tűnnének el a csibék,tegnap pedig valami állat bement a nyuszik ketrecébe(választásiak) és össze-vissza harapdálta a fejüket(1-et meg is ölt de nem vitte el) ma pedig 1 csibét nyúzott meg élve, szó szerint levette a hátáról ,combjáról,begyéről a bőrt és otthagyta.Takarmányon nem látszik hogy enné ezért nem vagyok benne biztos hogy patkány lenne abban viszont igen hogy a macskák félnek tőle.Mikor az általam feltételezett lakásához odarakom a macskákat(ami a falban/földön van) szimatolnak 1-2 másodpercig majd gyorsan elhúzzák a csíkot,ami gyanús mert régen ezek megfogták a pockokat, bár 1-2 alkalommal volt pár súlyos sérülésük is ebből.A fura még az hogy éjjel nem csak nappal támad(éjjel villany ég akkor nem).Mérget tettem ki de hozzá se nyúl ,csapdába sem ment bele, segítsetek mi lehet ez?????????Semmilyen részét nem eszi meg az állatoknak csak megöli vagy megkínozza őket.

2016. júl. 14. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan a "lakása", akkor vegyél üreglakók elleni füstpatront (gazdaboltokban, növényvédőszerboltban kapható) és miután meggyútjottad, dugd be a lyukon, és fedd el a bejáratot valamivel.
2016. júl. 15. 11:19
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Ja, egyébként "milyen állat lehet a kártevő" kérdés jobban passzolna ide, mert ez nem romantikus krimi kategória. :-)
2016. júl. 15. 11:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Jellemzően a görény szokott ilyeneket csinálni. Lehet, hogy itt egy növendék állat szórakozik, azért nem öl meg semmit.
2016. júl. 16. 06:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Jó lenne szerezned egy lábnyomot.

Ebből lehetne görény. Az hogy nem eszi meg őket, az nem jelent semmit. Lehet tényleg igaza van a 3-asnak, és tényleg csak gyakorlás. Ha az, akkor lehetséges, hogy a kicsiket tanítja.

Ellenben fontos megemlíteni,hogy lehet ez patkány is, hiszen ő is sokszor nyúzza meg az áldozatot. Nekünk idén is volt így kacsa tetem, és azt patkány csinálta.

Ha meg van a bejárat, akkor tegyél oda bebújós élőcsapdát, vagy amolyan medvecsapós csapdát (ügyelve a cicákra), és nincs gond. Én így fogtam görényt, megtaláltam a lakhelyét, és körbe pakoltam lecsapós, meg élőcsapdával, így két nap múlva meg volt.

2016. júl. 25. 10:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Megvan a tettes?
2016. aug. 1. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!