Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Egérméreg - késleltetett...

Egérméreg - késleltetett hatású, piros színű granulátum, kis tasakokba csomagolva - mennyi idő múlva hat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Az volt ráírva, hogy pár nap múlva fejti ki hatását, de sajnos kidobtam a dobozát /Protect/, így nem tudom megnézni, hogy pontosan mikortól várható, hogy elhullott tetemeket találok; aki már használt ilyet, tudja esetleg?

Kitettem a tasakokat, és aznap este nem, de másnap éjjel egyet már fel is bontott, azután minden nap egy újabbat rágcsált meg... három nap telt el azóta, mikor kezdhetek el kutatni a teteme után, és hol? Ahol rejtőzött eddig (konyhapult alatt/mögött), vagy máshol?

Tanácstalan vagyok, és nagyon irtózom a gondolatától is hogy elpusztult rágcsálóval legyek egy légtérben, de nem maradt már megoldás, sajnos nagyon "agyas" egérkém van, minden egyéb módszerre magasról tesz, semmi nem vált be, se élvefogók, se más csapdák; macskát nem tarthatok sajnos, és kölcsönkérni sem tudok (súlyos allergia miatt), ragasztót is messze elkerüli, hiába a svédasztal válogatott finomságokból, így ez maradt.

Ebbe viszont beleevett legalább, így reménykedhetek, hogy talán megszabadulok végre tőle (takarítást plz senki ne javasoljon, kb. patikatisztaságú a lakásom - túlságosan is -, és maga a társasház is tiszta, gondozott, kulturált szomszédokkal)...

2016. jún. 12. 23:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönök minden választ, már meg is oldódott a gondunk, HÁLA A JÓSÁGOS, MAGASSÁGOS... harapós EGÉRCSAPDÁNAK!!! :)

Pontosan azt a élvefogó csapdát vettük mi is, amit a kedves utóbbi válaszolóm ajánlott, de nem az működött, hanem a hagyományos "csattogós" csapda, ill. annak továbbfejlesztett változata, ami így néz ki:

[link]

Ebből helyeztünk ki többet is azon a helyen, ahol előszeretettel tartózkodott - mosogatószekrény alatt, és a mosogatógép mögött -, ezekre a helyekre hurcolta be a méreggranulátumot, és halmozta föl, nem kis mennyiségben, minkét helyen a sarokban; na, ezeket megszüntettük, kihipóztuk, és betettük a kaja helyett a harapós csapdákat, többet is, biztos ami biztos alapon. ;)

A lezáródó ajtajú, kíméletesebb élvefogóba nálunk nem ment be, de a sima, "harapósba" IGEN!!!!! Mégpedig olyan "ügyesen", hogy kettőt is magára gyógyított: a marcipános-méregdrazsés csapdába az orrát dugta bele, és gondolom, ahogy próbált kiszabadulni (a linken van egy videó, pontosan úgy vergődött benne), valahogy a másikat is meglökhette, mert az meg a hátsóját kapta oda de nem kell itt semmi horrorisztikus jelenetre gondolni, semmi látható baja nem esett, elvittük utána autókázni, vagy két kilométernyire a mezőre, és szabadon engedtük, hát, futott, mint a csík.

És mit ne mondjak, a tutiboztosnak mondott, Magyar Termék Nagydíjas PROTECT rágcsálóirtó szertől csak hízott, mert az elmúlt NÉGY (!) hétben, amióta utoljára láttuk, jól kigömbölyödött az istenátka! xDD

De most végre nyugalom van, csend, zéró motoszkálás és kaparászás, szerintem ez az egy lehetett a betolakodónk - a talált ürülék mennyisége is erre utal, nem volt sok -, de természetesen monitorozzuk tovább a lakást, minden helység egy-egy sarkában helyeztünk ki ilyen kis fekete minicsapdát, hogy lássuk, ha esetleg maradt még valami, vagy ha jönne ismét; és persze eltömítettük az egyetlen bejutási lehetőséget, a konyhai vízvezetékek bejövő falnyílásait.

Ezt ajánlom mindenkinek, aki hasonló gonddal szembesülve idetéved a későbbiekben, és nála se vált be se az a félgömb alakú ketreces-hálós élvefogó, se az egérragasztó, pláne a boltokban kapható méreg (utánanéztem, és sajnos mindegyik rágcsálóirtónak azonos a hatóanyaga: "bromadiolon", ezért váltogatni is tökfelesleges őket), na és akkor még nem beszéltem arról a kedves, vicces kis diós-cserepes, urban legend kategóriás egérfogóról, amit áll. nagyanyáink használtak, és itt is oly' sokan esküsznek rá... hát, a mi egerünk szerintem csak röhögött rajta, mert a féldiót mindig kiette a héjából, a cserép is lecsapódott, de a kis csavaros eszű sehol nem volt, nem hogy alatta... ennyit erről. :) Romantikus, de kalap molylepkét se ér.

Hát így; köszönöm még egyszer a hasznos tippeket, remélem, mások is hasznát veszik majd az itt leírtaknak, üdv, és jó hajkurászást! :)

2016. júl. 5. 13:13
 12/21 A kérdező kommentje:

AZt kifelejtettem még, hogy utána néztem a neten, és jól megnéztem ezt a mi egerünket is: ez nem gözü (güzü) egér volt, hanem közönséges házi egér, az a sötét feketésbarna színű, engem ez tévesztett meg, mert amikor a gyerkőceim kicsik voltak nekünk voltak fehér és szürke egereink (persze profi többszintes szökésbiztos ketrecben, úgy nem volt ijesztő:), és azok másképp néztek ki, a bundájuk világosabb volt és rengeteget potyogtattak, szagosak is voltak, ezért is beszéltem rá a fiúkat inkább törpehörcsögökre helyettük; talán mezeiek lehettek, nem tudom, állatkereskedésből hurcibálták haza őket egyenként anno...

Ez viszont egyáltalán nem volt büdös, még az ürüléke sem (megszaglásztuk, mert nem tudtuk mi az kezdetben), és fészket sem csinált magának, nem is rágott meg semmit, csak a csokit pusztította, meg a csokitöltelékes kekszet, amiket talált, no és a Szamos marcipánt; meg ahogy fentebb írtam, az egérmérget is előszeretettel fogyasztotta négy héten át, persze kutyabaja nem lett tőle...

2016. júl. 5. 13:30
 13/21 anonim ***** válasza:

Én ajánlottam az élvefogót, de nekem annak idején a hálós is bevált, volt benne fürtös köles és napraforgó, ezért bújtak bele. Volt, hogy négy-öt kicsi és a mama is belement, kijönni nem tudtak.

Amennyiben nem világosszürke a szőre, akkor nem házi egér, a gözü aranybarna vagy világosabb, nagyon csinos jószág, de mint minden rágcsáló, fertőzésveszélyes. Valamelyik ritkább mezei faj lehetett, esetleg hörcsög? Ha szántóföldek mellett van a ház, ez is előfordulhat, a nagy gyüjtögetési szenvedélye is erre mutat. Ami a mérget illeti, az nálunk sem vált bele, bele se ettek, az egérragasztó pedig állatkínzás, úgy emlékszem, be is van tiltva. Ezért jó az élvefogó csapda.

2016. júl. 6. 10:23
 14/21 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy tenyésztett egér volt, valahonnan megszökött és beszabadult hozzátok. Csokit és csokis kekszet nem szereti a legtöbb egér.

[link]

2016. júl. 6. 10:29
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem hörcsög volt, azokat jól ismerem, voltak nekünk is törpehörcsögeink, amíg a gyerkőcök kicsik voltak, és egereink is - fehérek és szürkék is, állatkereskedésben vettük őket -, nos, ez igazi egérke volt, helyes, szabályos kis jószág, úgy értem, aranyosnak is találnám, ha nem egy hónapja tartana terrorban minket, mert valóban, nagyon oda kellett figyelni, hogy semmi ehető nem maradjon elöl, egy morzsa nem sok, annyi ne hulljon sehová, satöbbi, szal igen megkeserítette az életünket, és én nagyon félek is az ilyen rejtőzködő életmódot folytató jószágoktól, akik igeni - mondjuk ki - KÁRTEVŐK!

És ahogy mondod, komoly fertőzésforrás is, pl. az agyhártyagyulladás kórokozóját hordozó vizeletével, na meg a gusztustalan, mindenhová elpotyogtatott kis végtermékeivel... áh, annyira örülök, hogy megfogtuk, és tényleg úgy tűnik, nincsenek társai, egyedül volt, mert azóta végtelen nyugalom van és motoszka-mentes élet, hurrá! :D

Nem szántóföld mellett lakunk, hanem a Sashegy alatt Budán, és közvetlenül mellettünk épül az Eco Residencies Madárhegy lakópark; én már nem is tudom, hányadik ütemnél tartanak, de az éveken át zöldellő, parkosított hatalmas telek most iszonyatgyorsan beépült hirtelen (gondolom, a CSOK-nak köszönhetően), és talán ott borult az ökoszisztéma, mittomén; de akár az is lehet, hogy ez is egy tenyészetből megszökött kis egérke volt... mert tény, csokin élt meg marcipánon, később pedig kizárólag az egérmérgen, mert mást itt nem talált, azt viszont bőségesen. És ahogy írtam, tele volt a rejtekhelye az odahurcolt granulátummal, volt mit takarítanom utána, hogy a fene az ízlésébe! ;)

Köszönöm a válaszaid, ment a zöld kezecske értük :)

2016. júl. 7. 19:41
 16/21 A kérdező kommentje:
Ja, egérragasztó - nincs betiltva, bár voltak erre irányuló törekvések, de megmaradtak a kezdeményezés szintjén - olvastam róla -, szóval most is legálisan kapható, gyakorlatilag mindenütt. De nálunk nem vált be, ügyesen kikerülte az egérke, úgy látszik, már ismerte, vagy tudja fene... pedig pakoltam a közepébe mindenféle finomságot, napraforgótól a dióig, csokiig, kekszig mindent, mindhiába; bezzeg ez az egérméreg... ezt IMÁDTA. Csak baja nem lett tőle, ennyi. Szerintem már rezisztensek erre a bromadilion (vagymi) nevű hatóanyagra is.
2016. júl. 7. 19:47
 17/21 anonim ***** válasza:
Egérragasztó: deszkára kell felkenni, a közepére legyen belenyomva a fürtös köles és a napraforgó, garantáltan belemegy. Ha csak az egyik lába ragad bele, akkor sincs menekvés. De én állatkínzásnak tartom, akkor is, ha kártevő.
2016. júl. 9. 19:01
 18/21 A kérdező kommentje:

Hát, nem kell hagyni kínlódva elpusztulni a ragasztóban szerencsétlent, ugyanazokat a módszereket itt is be lehet vetni, mint más egércsapdáknál: sokan javasolják a vízzel teli vödröt, mások meg a féltéglát, mint a gyors megszabadítás módszerét a földi léttől, én mindegyiktől irtózom, nem is én szedtem ki a mi csapdánkból az egeret, hozzá nem mertem volna nyúlni sem, nem hogy agyon csapni.

Mi azért engedtük szabadon, mert nem látszott rajta sérülés, de hallottam olyat, hogy a csapdától minden baja lett a dögnek, szóval... nemtom, ha így engeded szabadon, akkor is garantált a lassú kínszenvedés, hacsak nem kapja el egy másik állat, aki megeszi; de pl. a macska se valami kíméletes az egérrel, gyerekkoromban volt "szerencsém" látni, nem egyszer, ahogy szó szerint kínozta a zsákmányát.

Mi is úgy használtuk - volna - az egérragasztót, ahogy leírtad, innen vettük mi is a tippet, csak a fürtös köles helyett diót, csokit, kekszet és marcipánt vetettünk be, mert azokat pusztította addig, de sajnos gondosan elkerülte mind a hat ragasztós csapdánkat, és a korábban kedvelt csemegéket is ignorálta innen kezdve, csakis a méreggranulátumot eszegette, amíg a csattogós csapda meg nem fogta.

Mondják, hogy intelligens állat az egér, talán már "ismerte" a ragasztós trükköt, azért kerülte el, fogalmam nincs; de hátha másnál beválik, én nem beszélek le senkit, ha azt mondod, használható; és persze nem kell hagyni benne napokig kínlódni, ez alapvetés, ne kínozza senki feleslegesen.

2016. júl. 10. 01:40
 19/21 A kérdező kommentje:
És lekopogom, nálunk azóta is tiszta a terep, nincs több rágcsálónk; úgy tűnik, ez egy ilyen kis magányos bozótharcos volt... ;
2016. júl. 10. 01:44
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha valahol a közelben régi házat bontanak le, onnan várható pl. gözü invázió. De ha mező van a közelben, onnan is jöhetnek. Abszolút tiszta környék, üdülőkörzet, egy elhagyott házzal, onnn még patkány is érkezett, nemcsak egerek, amikor elkezdték a felújítást. Erdő közelében van egyébként. De ide nem jutottak be, mert vastag és erős beton alapja van a háznak, ezt nem tudják kifúrni.
2016. júl. 10. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!