Levéltetű ellen miből készíthető házi permetszer?
Néhány minirózsatövem van, most kezdenek bimbók megjelenni, de sűrűn ellepték a tetvek. Mivel lehetne kiirtani őket?
Mivel csak kevés növényt érint nem gondoltam komoly beruházásra, inkább kevernék valami házi csodaszert.
Ismertek valami receptet, ami nem igényel semmi extrém hozzávalót, de hatásos levéltetű ellen, és a rózsának sem ártalmas?
1./ Szappanos (nem mosószeres!) víz;
2./ áztatott dohány-lé (higítva, többször).
Az alapkérdés, szabadban, vagy zárt helyiségben.
Ugyanúgy lehet használni csóvány, levendula, akár fokhagyma oldatot is. De öko-szemponból kifogástalan a
neem-ol vagy bio-ol nevű készítmények.
Szabadban van, néhány kis bokrocska.
Ráadásul jól megmetszettem és mostanra elég sűrű lett, nehéz kézzel tetvetleníteni. :)
Komolyan jó a szappanos víz? Nem hal ki tőle a rózsa, vagy levele? Azt hiszem ez lesz az első, amit kipróbálok, hátha beválik, köszi! De még visszanézek, ha bármi jó tanács jönne még! :)
Ó igen, a csalán... Ez mondjuk nekem is eszembe jutott, csak már régóta nem látok csalánt a környéken semerre. :)
Na meglátjuk a szappanos módit. Most indulok neki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!