Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Segítség, hogyan lehetne a...

Segítség, hogyan lehetne a hangyákat eltüntetni a konyhánkból ha sem a hangyacsapda, sem a sütőpor nem vált be?

Figyelt kérdés

Tavaly nyár óta hangyainvázió van a konyhánkban. Előjönnek mindenhonnan, egy szem morzsa sem maradhat sem a padló, sem az asztalon, sehol, mert meglepik 10 percen belül.

November vettünk új konyhabútort, tehát mindent kivettünk a helyéről, a bútort, a hűtőt, a mosogatót, én magam mostam le mindent. Nem voltak lyukak sehol. Talán a kőre letett pvc alól jöhetnek elő, de a kövön nincsen lyuk.

Betették az új bútort, mosogatót, minden étkezés után min. 30 percig takarítok, seprek és felmosom a pvc-t, a pultot, de ha mégis kinn marad egy morzsa, hemzsegnek, a csempén a falon, sőt a mosogatón is és a mosogató aljában is, ahol a szemetesek vannak, de abba is már zacskóba csomagolva dobom be a száradt kenyeret és a tojás, narancs, citrom stb. héját is, mégis meglepik a szemetest.

A sarokban lévő repedéseket szilikonragasztóval leszigeteltem, mosóport és mérget is szórtam ki, na ott már nincsenek. A mosogató aljában is vannak, de oda mérget nem szórhatok vagy mégis?

A hűtő előtt is állandóan mászkálnak, de oda sem szórhatok mérget, mert ott járkálunk mi is, tehát széthordanánk a mérget az egész házban.

Tehát nincsen külön járási vonaluk, mert mindenhol mászkálnak ahol mi is.

A sütőport nem szeretik, de nem szórhatom tele sütőporral a pultot, a mosogató alját, a tűzhelyet, a padlót teljes egészében, mert széthordjuk a házban.

Hangyacsapdát tettünk a hűtő mellé a falhoz és a mosogató mögé, de nem vált be. Már órákat töltök a konyhában minden nap, de hiába seprek, mosogatok, csak előjönnek.

Már enni lehet a padlóról, a csempéről, tehát ennél többet már nem lehet takarítani. (Háziállatunk nincsen.)

Kinek mi vált be? Mit csináljak? Milyen emberekre veszélytelen mérget használjak?

2016. márc. 19. 20:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az összes hozzászólónak, mentek a zöld kezek.

A hangyacsapda azért gondolom, hogy nem vált be, mert hiába tettem a mosogató mögé, és a hűtő mellé, csak ott vannak a mosogató aljába, a tetején, és a hűtő előtt.

Viszont mondasz valamit!!!! Kitenni valamilyen ételt, arra rágyűlnek,és rájuk szórni a hangyacsapda tartalmát, hogy vigyék vissza a bolyba :-)

Csak nehéz megállni, hogy ne töröljem fel azt a sok nyüzsgő hangyát, amit a kitett csali vonz!!!

Kipróbálom, köszi.

2016. márc. 20. 12:48
 12/13 Kim Bo Mao ***** válasza:

Nálunk rendszeres probléma volt a visszatérő hangyainvázió, és sajnos semmilyen hangyacsapda nem vált be. Később amikor hangyaírtókat hívtunk mondták, hogy valószínűleg hangyaboly van a ház alatt, ezért amikor elmúlik az általuk végzett írtás meg kell ismételni azt. Egyébként nem tologattak semmit el, speckó felszereléssel befújtak minden olyan résbe illetve az adott szobának végigfújták a szélét. Azt mondták 1 évig tart, de most lesz a 4. hangyamentes évünk hál'istennek. Nálunk az egész földszinten voltak, régi a ház alapja gondolom azért is volt olyan sok.(Szárnyas hangyák is, elég durva volt, mint valami rémálom.)

Egyébként a hangyaírtók olyan szert használtak ami emberre teljesen veszélytelen, és semmilyen szaga nem volt.

2016. márc. 24. 03:01
 13/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm az utolsónak, ment a zöld kéz.

Jelenleg a fal mentén végigszórtam a padlót méreggel, ott most nincsenek.

Megnyugtató, hogy ha kihívnánk az írtókat, nem kellene kipakolni a bútorokat a konyhából.

2016. márc. 25. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!