Lódarázs a panelház falában?
A falon van egy darázs méretű lyuk. 2-3 napja egy darázs zöld növénydarabkákat hurcol be.
Most leragasztottam a lyukat (konyhaszivacs darabbal és celluxxal), bár már azt hiszem ez nem volt túl jó ötlet.
Mit csináljak a darázzsal? Mekkora üreg lehet a betonfalban? Egyáltalán hogy a fenébe csinált oda lyukat?
Teljesen biztos, hogy nem lódarázs. Az hatalmas nagy, nem lehet mással összetéveszteni.
Ez feltehetőleg valami egyedül élő darázs, ami levéldarabokat használ a bölcsőépítéshez. Aztán ha végzett, lerakja a petéit, és elmegy.
Biztos, hogy növénydarabkákat hurcol? Mert van olyan darázs is, ami megbénított zöld hernyókat visz a csemetéinek.
"Biztos, hogy növénydarabkákat hurcol?"
Hát, ez egy jó kérdés. Friss zöld volt, az tuti.
Azóta nem láttam, és a kuckó is érintetlennek tűnik.
Eddig nem tűnt agresszívnek. Volt hogy teregettem, 1 max másfél méterre voltam tőle, és figyelembe sem vett.
Mikor meg berepült a lyukba, vagy 20 cm-re voltam tőle.
Máskor a korlát csövébe költöznek be, de azt még régebben betömítettem, ott néztem volna akkor. De nem oda ment be, hanem közvetlenül a korlát csatlakozása alá, a .... betonfalba :o ?
Remélem azért nem leszek tele darázzsal egy hónap múlva.
Ha a hernyó hurcolós fajta ez, akkor rosszabb?
Mert most hogy így mondod, lehet az volt.
Már nem tudom, hogy feketés vagy sárgás volt-e inkább.
Közben rájöttem, hogy van a házon szigetelés. Abban vannak. Kiporszívózni nagy hülyeség?
Addig, míg nincs mozgás, persze.
A porszívó úgy műxik, hogy a levegőt (a szeméttel vagy darázzsal együtt) elszívod valahonnan, és oda másik levegő áramlik. A lyukba nem tud levegő áramolni máshonnan, teljes vákumot nem tudsz előállítani, tehát nem fogja a darazsakat kiszívni.
Befújsz egy kis Chemotox vagy egyéb spray-t, aztán javítod a lyukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!