Valaki rendszeresen a kapunk alá sza*ik. Kezd elegem lenni. Mi ez esetben a teendő?
Tudom nagyon viccesnek hangzik, de már február óta szinte minden hétvégén valaki éjszakánként úgy dönt, hogy a kapunk alatt végzi el a nagydolgát.
Ha egyszer történt volna meg azt mondom valakire biztos nagyon rájött a szapora vagy nem tudom, de nem csinálok belőle nagy ügyet.... De az, hogy hónapok óta rendszeresen... így már nagyon boszantó, főleg ha valaki jön hozánk reggel és bele lép.
Már arra is gondoltam, hogy bemegyek a rendőrségre, de szerintem nem foglalkoznának vele, sőt szerintem kiröhögnének.
Valaki valami ötlet? Hülye komentekre nem vagyok kíváncsi.
A saját kapumról való felvétel készítését én is jó ötletnek tartom. Bármennyire is tiltja a törvény ezt közterületen, (én úgy gondolom, ha a hevet sepernem köteles róla, akkor felvételt is készíthetek a saját járdámról) és több alkalommal is volt már baleset az utcán előttem, és maguk a rendőrök kérték el a felvételt tőlem, a körülmények tisztázására, és sosem lettem feljelentve.
Én még egy mozgásérzékelős kis meglepetést is felszerelnék, és egy vödör vizeletet a nyakába boríttatnék a kevdes kapubakakilónak.
Ezt valami flúgos csinálja veled, szórakozásból.
A Bors, vagy valami hasonló újság biztos fizetne annyit a sztoriért, hogy megérje befektetni a műszaki dolgokba, a kamerába stb.
Lehet. De az is lehet, hogy ő a hajnali hétvégi újságos vagy reklámszórólapos, és ez a kapualj a legeldugottabb. Vagy az hajnali kávé itt tolja ki a dugót.
Nade a tréfát félretéve, mindegy mi a motiváció, és mi az ok, joga akkor sincs ilyen szemétséghez. Pláne rendszeresen...
Egy ismerősöm csinálta meg a következőt.
Nekik az utca keskenysége miatt a kapubeállónál beljebb volt a kerítés, hogy könnyebb legyen megállni. Na és ebbe a beugróba rendszeresen elvégezte valaki a kis-nagydolgát.
Először mozgásérzékelős lámpát tett fel, de az nem hozott megoldást, meg bekapcsolt az állatokra is, meg a szomszédokat is zavarta a fény.
Ekkor jött az ötlet, hogy a mozgásérzékelővel 4 db szórófejjel megoldja a terület "automata öntözését".
Néha-néha van még anyázás, mikor egy-két új hús bepróbálkozik, de "lehűtve" távoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!