Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Melegágyamba folyamatosan...

Melegágyamba folyamatosan nőnek a gombák mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
Elvetettem a magokat szépen kikeltek és mindenhol nő a gomba,félek hogy megszakitja a gyökreit a paradicsomnak és a paprikának,hogy lehetne kiirtani onnan?
2015. ápr. 14. 07:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tettél véletlenül gombatelepről termőtalajt?
2015. ápr. 14. 20:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tettem,de szerintem is a talajjal van baj,mit lehetne csinálni vele,nagyon szépen kikelt benne minden,félek hogy tönkre teszi az egész ágyat
2015. ápr. 14. 20:26
 3/5 anonim ***** válasza:
A kalapos gombák korhadéklakók, a paradicsom számára jó földet készítenek, mert a szerves anyagot lebontják szervetlenné, amit a paradicsom fel tud használni.
2015. ápr. 14. 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen gomba. Ha nem zavarja a növényeidet, akkor hagyd békén. Kiszorítja a káros gomba fajokat, meg lebontja a szerves anyagot, úgyhogy talán még jót is tesz. Ha megtámadja a növényeidet, akkor nem hiszem, hogy sokat tehetsz a talaj lecserélésén kívül. Nagy gazdaságokban is legalább 3x ellenőrzik a földet laborok mielőtt felhasználnák. Vannak gombaölő szerek, de nem hiszem, hogy a talajból teljesen ki lehetne irtani, hacsak nem annyira tocsog a méregtől, hogy az már a növényeidnek is árt. Inkább permetezni szoktak gomba ellen, hogy a levelekre ne tudjon ráterjedni.
2015. ápr. 16. 15:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. ápr. 16. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!