Hány grammos egy hangya?
Ellepték a szobámat a hangyák, amiből most már nagyon elegem van - van, hogy az ágyam közelében ólálkodnak, így már tartanom kell attól, hogy alvás közben fognak összecsípni -, így bosszúból büntit vetnék rájuk.
Még régről úgy emlékszem, azt mondták hogy egy hangya a súlyának az 50×-esét is képes elcipelni.
Így akkor az ékszermérlegen kimérnék valamit rájuk - és még véletlenül se morzsát, cipeljenek csak olyasmit, amit megenni se tudnak -, ami a súlyuk 50-60×-osa, így majd 3×-os is végiggondolják azzal a töredék reflexeikkel, hogy érdemes-e trollkodniuk a szobámban.
Elég ha lefújod őket axe-al :D
megbolondulnak.
Közben nyomj be egy Skrillex-et és szakadj :DDD
"És akkor mi van azzal, amit az általam linkelt oldalon a kommentekben lehet olvasni, hogy pluszban csak azért is kirágják még a falat és bármilyen szigetelést is, egyértelműen azért, hogy betörjenek. "
Mert érzékelik a hőt, sokkal jobban mint mi, és érzik, hogy beljebb melegebb van. Nyilván befelé fognak húzódni.
"Szívesen lepörkölném szívargyújtóval az egyik ilyen agresszív hangya hátsó lábait. "
Biztosan neked is felettébb jól esne, ha a te hátsó lábaid lennének lepörkölve, mikor házat építesz magadnak, és közben széttúrsz néhány hangyabolyt.
Miért?!
Mert igazságtalannak érzem azt, amit az állatvédők meg a klasszikus rajzfilmek sulykolnak bele az emberbe/gyerekekbe, hogy az állatok milyen kis aranyosak meg védtelenek, és az ember mennyire gonosz...
Francokat. Saját macskáimon is tapasztalom, +hallok/látok, hogy ezek mit művelnek.
Kegyetlenek, gonoszak, zéró toleránsak, 0 dolgok miatt is agresszívak és erőszakkal jönnek, fajtalankodnak, stb-stb. Az embernek egyesek módszeresen kárt okoznak, de bezzeg alkotni, létrehozni, dolgozni egyiknek se megy.
zárójelben :: ( Azt is, nem tudom ki értette félre közületek, de én amit a medvékre hoztam fel, azt emberre értettem, nem pedig ezekre a hülye hangyákra. )
Kedves Kérdező!
Először azt hittem, csak viccből írtad ki ezt a kérdést. Később már aranyosnak tűnt a naivitásod, de mostanra rájöttem, hogy te ezt tényleg komolyan gondolod. O.o
Elköveted azt a tipikus hibát (amit az emberiség szinte mindig), hogy magadból indulsz ki.
Mindenekelőtt szögezzük le: a hangya nem ember! tehát abszolút nem úgy gondolkoznak, ahogyan az ember. Nincs például öntudatuk, nem éreznek empátiát.
Nem kib*szásból költöznek be hozzád, és amúgy is, őket teljesen hidegen hagyja, hogy te létezel, vagy nem. Ez nem "gonoszság", mert a gonoszság fogalmát is az ember találta ki (ki tudja miért?!).
Ők csak teszik, amit az ösztöneik súgnak nekik.
Például egyszer a natgeo-n láttam, hogy bizonyos hangyafaj evolúciós okokból nem tud védekezni a tűz ellen. A dolgozók teszik tovább a dolgukat, aztán meghalnak, mert nem érzékelik a veszélyt.
Ne gondold, hogy az állatok ugyanolyan gondolkodásmóddal rendelkeznek, mint mi, mert ez maximum csak a gyerekmesékben van így. A legtöbb állat még öntudattal sem rendelkezik, tehát kb úgy éli le az életét, mint te az álmaidat.
Az érzékszerveik is mások, a kommunikációjuk is más. Például a hangyák szagokkal kommunikálnak. Az ember beszéddel. Te amikor gondolkozol is "beszélsz magadban". Vajon el tudod képzelni, hogy ha egy hangya gondolkodik, akkor szagokba gondolkodik? Na látod... Ekkora a különbség köztünk.
"Az embernek egyesek módszeresen kárt okoznak, de bezzeg alkotni, létrehozni, dolgozni egyiknek se megy."
- a "szorgos" hangyák méretükhöz képest jóval nagyobb teljesítményeket érnek el, mint az emberek. sokkal nagyobb bolyokat építenek, elképesztő csoportos, és egyéni teljesítményekkel. Ha érdekel, nézz utána.
De azért azt is meg kell jegyezni, hogy az atombombát nem az állatok találták fel, az esőerdőket nem az állatok irtják ki, szóval maradjunk annyiban, hogy a fene nagy "alkotás"-nak is vannak árnyoldalai.
Szóval ha nem haragszol meg érte, szerintem elég nagy butaság az állatokat emberi tulajdonságokkal megszemélyesíteni. :/ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!