Hány grammos egy hangya?
Ellepték a szobámat a hangyák, amiből most már nagyon elegem van - van, hogy az ágyam közelében ólálkodnak, így már tartanom kell attól, hogy alvás közben fognak összecsípni -, így bosszúból büntit vetnék rájuk.
Még régről úgy emlékszem, azt mondták hogy egy hangya a súlyának az 50×-esét is képes elcipelni.
Így akkor az ékszermérlegen kimérnék valamit rájuk - és még véletlenül se morzsát, cipeljenek csak olyasmit, amit megenni se tudnak -, ami a súlyuk 50-60×-osa, így majd 3×-os is végiggondolják azzal a töredék reflexeikkel, hogy érdemes-e trollkodniuk a szobámban.
"Mássz be a házalap alá a földbe, és hirdesd ki az új királyságot!"
Inkább te vagy beteg. Megint csak azért sem érted meg, amiről írok. Még talán erőlködsz is fejben azon, hogy ne értsd meg.
Azt meg bezzeg tudjátok irogatni, hogy "Te beteg vagy", de érdemlegesen hozzászólni, cáfolni azt már nem dívik, nem telik az IQ-ból rá, + gondolom lusták is vagytok rá.
Mégis Ti hordjátok fenn az orrotokat.
Egy kutyainváziótól rettegő faluba kéne berakni 1-2 embert, állatvédőt (esetleg közületek), ahhol a fél éves lányt a ház előtt elevenen csonkítja meg a falka... akkor majd elgondolkoztok azon, hogy ki a gonoszabb, ember, vagy állat.
Gátlástalanok, de a legkisebb sérelemre is a legnagyobb agresszivitással jönnek. Én már nem is fogok gondolkozni így azon, hogy megdöglik-e a sütőportól, vagy sem, ill. hogyan. Amilyen primitív, nem fogom sajnálni.
> „Amilyen primitív, nem fogom sajnálni.”
Ez azért már kicsit egészségesebb hozzáállás.
> „Ha én egy farkas, vagy egy medve "vadászterületére" belépek, akár még véletlenül is - ími amúgy egy emberi lakásnak tipikusan a sokszorosa, főleg ha minél vadabb és erőszakosabb az állat -, EGYBŐL halálbüntetéssel súlytanak.”
Én erre írtam, hogy dehogyis. Arra alapoztam, hogy a legrosszabb helyeken is csak pár száz farkastámadásról írnak évente, de valószínűnek érzem, hogy ennél több ember tévedt az év alatt a territóriumokra.
A „sose bántják a hangyákat” résznél elfelejtettem, hogy néha esetleg vakaróznak… De azt mindenesetre nehezen tudom elképzelni, hogy módszeresen irtanák a hangyákat.
A hangyák tömegére forrás itt van: [link]
Én úgy érzem hogy ezzel a saját hozzászólásaimat (15:08 és 19:25) valamelyest megerősítettem.
"Honnan kéne tudnia a hangyának, hogy az a te kajád és területed?"
Gondolnám, hogy félúton már feltűnhetne nekik, hogy egy meglehetősen mesterséges környezetbe tévedtek : nincs giliszta által túrható föld, nincs nyitott ég, mások a fényviszonyok, a tér javarészt síklapokkal van határolva, rengeteg idegen anyag található... + ha olyan jó a szaglásuk, akkor azt is érezhetnék, hogy ez úm. nem igazán az a kaja, ami az erdőben csak úgy megterem.
Utóbbinak példájára, előző este a fiókba tettem el energiaitalba beáztatott kekszmaradékot... másnap a hangyacirkusz fele megtalálható volt a fiókban.
Mi a francot gondoltak mégis? Az energiaital nem a természet része... mi alapján akarják azt is zabálni.
Csak azért nem porszívóztam be őket, mert az a becsábítás folytán jogtalan lett volna, inkább kitettem a fiókot, és az a tömeg kimászott belőlük.
De a nagy részük még mindig itt van, és az előbb ismét felmászott az egyik az ágyamba.
Szóval igenis, ha tájékozódni tudnak, akkor vegyék már észre egy zártterű szobáról, hogy nem odavalók!! >(
A műanyag tárgyakon is pökhendin mászkálnak, és nem bírják észrevenni, hogy arról még egy egysejtű is észlelni tudja, hogy az idegen entitás.
Holnap porcukorral és szódabikarbónával tele fogom szórni a szobát, aztán szépen széjjelszenvednek. Úgy kell nekik, nálam már betelt a pohár.
Ismerősöm össze szokta szedni a hangyákat és megkínozza, de nem öli meg, hanem elengedi.
Így a hangya, megmondja a többieknek, hogy arra veszély van, és ne menjenek arra.
Mivel okos és jól kommunikál a társaival, még használhat is.
Utolsó : Pontosan, én is ilyesmire gondoltam. Le tudnád írni esetleg, hogy ez az ismerősöd milyen módszereket használ a szekálásukra?
Amúgy most olvasom : [link]
Ezek a hangyák még annál is ádázabbak és félelmetesebbek, mint ahogy azt gondoltam. A KOMMENTEKBEN érdemest ezt elolvasni a fentebb linkelt oldalon, abból derül ki, hogy ezek még mikre képesek. =(
Csak megsöndörgeti óvatosan a kezében.
De nekem is van egy tuti hangyariasztóm.
A fehér üröm és a gilisztaűző varádics szárítmánya.
Kis porított növényt az útvonalukra szórva megzavarja a szaglásukat (mintha kinyomnánk a szemüket) és össze vissza bolyonganak, pár órán belül tartósan eltűnnek.
De molyriasztónak is tökéletes.
"Gondolnám, hogy félúton már feltűnhetne nekik, hogy egy meglehetősen mesterséges környezetbe tévedtek : nincs giliszta által túrható föld, nincs nyitott ég, mások a fényviszonyok, a tér javarészt síklapokkal van határolva, rengeteg idegen anyag található..."
Na igen. Te vajon fel tudnád ismerni, hogy a kövek körülötted, nem 10ezer m2-es területűek, hanem 1 km2 területűek? Talán fel, ha figyelnél rá. De a hangyáknak ennyire azért nem fejlett az agyuk, és közben egyfolytában figyelik azt is, hogy nem támad rájuk senki, nem tévednek túl hideg területre (lévén nem állandó testhőmérsékletűek), nincs-e túl meleg, nem túl mérgező-e a terület, amelyen járnak, satöbbi. Ezt mind regisztrálja egy hangya agya is, amely csupán csak egy milliomod tömegű, mint az emberé. Hogy mások a fényviszonyok, hát istenem, sokat mászkálnak a föld alatt, a fűszálak és gyökerek között, bozót alatt vagy épp a földrögök között, hozzá vannak szokva, hogy változik.
A mi életformánk és az övék között akkora a különbség, hogy nem tűnik fel nekik, hogy "mesterséges környezetben" járnak. Az idegen anyagok meg csak neked idegenek legfeljebb, ők minduntalan találkoznak betondarabkákkal, szemétel, hulladékkal, sittel, amelyek mind tartalmazzák azokat az anyagokat, amelyekből mi építkezünk. Szóval nekik talán kevésbé idegen, mint nekünk, mint gondolnád.
És akkor mi van azzal, amit az általam linkelt oldalon a kommentekben lehet olvasni, hogy pluszban csak azért is kirágják még a falat és bármilyen szigetelést is, egyértelműen azért, hogy betörjenek.
Szívesen lepörkölném szívargyújtóval az egyik ilyen agresszív hangya hátsó lábait. Szerencsére azért nálunk még ennyire nem voltak pofátlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!