A kerités tetejére lehet villanypásztort rakni?
Nem mert barki megerintheti foleg egy gyerek aki azt sem tudja hogy mi az!
Es ugy gondolom meg is erdemli az ilyen ha bortonbe zarjak.
Mert lehet nem epp az hal meg akinek szanja...
Gondolom.egy ember sem orulne ha a szomszedja ilyet keszitene,mindenki felti a csaladjad foleg a gyermeket!
Úgy látom, itt nem mindenki van tisztában azzal, mi is az a villanypásztor.
Nem azt jelenti, hogy az ember belevezeti a 230 V-ot a kerítésbe, hanem egy nagy feszültségű, de kis áramerősségű transzformált áramot használunk, ami még a macskát sem üti agyon, ha úgy van beállítva, csak megcsípi.
Az uborkás esetben a dakota azért halt meg, mert szívbeteg volt (emellett hóttrészeg), különben még a 230 V-tól sem pusztul el, a másik kettő is túlélte (mert azért ki kellett próbálni mindnek, hogy tényleg ráz-e).
Igen, a határozott elutasítók nem tudják, hogy mi az a
villanypásztor (elektromos kerítés, villanykarám). Senki sem akarja megölni, hanem őrizni akarja ezzel az állatait, vagy éppen távol tartani - például - vadállatokat. Ugyanígy, emberek gyilkolására sem alkalmas.
Mikor ilyet készültem telepíteni, és nem találtam ezzel kapcsolatos jogszabályokat, a területi Kormányhivatalnál érdeklődtem, pontosan megadva a címemet, helyrajzi számomat is; külön megírva, hogy település belterületén és főutcáján van az ingatlan.
Ők minden szóba jöhető hatóságnál megjáratták a kérdést, és arra jutottak, hogy semmiféle engedély nem kell a gyári készülékkel telepített villanypásztorhoz. Az ugyanis előírás, hogy a készülék gyártójának be kell vizsgáltatnia, engedélyeztetnie kell a készüléktípust, és erről, illetve az ennek alapján megállapított veszélytelenségről, az engedélyszámról a használati, kezelési leírásban nyilatkoznia kell.
Akár önálló kerítésként is alkalmazható, telekhatáron is, nem kell külső hagyományos kerítés sem.
Azt azért ajánlották, hogy forgalmas részeken tegyek rá figyelmeztető táblá(ka)t. Ezt természetesnek tartottam, ahol az eszközt és felszerelést vásároltam, eleve ajánlottak ilyen táblákat, amit szintén árusítottak.
Ajánlom, hogy te is tégy egy ilyen kört (a Kormányhivatalnak e-mailt írtam, ők hivatalos fejléces, bélyegzős, postai levélben válaszoltak), és akkor egyértelműen védve leszel.
Kedves előző, nem tudnád felrakni valahová, egy tárhelyre az ezzel kapcsolatos dokumentumokat?
Úgy gondoltam persze, hogy a beszkennelt dokumentumon valami progival kifested a beazonosítható dolgokat, nevet, címet, akár még az iratszámot is, csak az érdemi szöveg maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!