Szerintetek hívjunk ágyi poloska irtót?
Ha felismerted, hogy a gyerek ágyán egy poloska futott, akkor vér onnan volt benne, hogy szívott valakiből. Olvasataim szerint nem mindenkin jelennek meg csípések, csak akinél kivált valamilyen allergiás reakciót a rovar.
Láttam már én is egyet nappal, ágyneműn sem mindig van folt, csak ha éppen ráfekszel egyre és elnyomod, vagy ha már nagyon el van szaporodva.
Talán éjjel 2-3 körül kellene valakinek fent maradni és figyelni, hogy jönnek-e elő, ha éhesek, akkor fényben is előjönnek.
Én már ott tartok, hogy hajnali 5 előtt le sem merek feküdni, mert hiába irtattam, 4 alkalom után is vannak még csípéseink... de se a lámpafényben, se pirkadatkor soha nem látok egyetlen dögöt se, kivéve egyet az utolsó irtás előtt, csípéseim mégis vannak. Persze kevesebb, mint az irtások előtt, de vannak továbbra is.
Olvastam, hogy áll. a muslincák is csíphetnek... ez igaz lehet? Mert abból akad mostanában, nem kevés! Az éjjeli lámpák körük, meg a lepedőn is szoktam találni, döglötteket persze, de mi van, ha azok (is) csípdesnek?
igen, igazad volt, tényleg más volt, nevezetesen az a rohadt kis dög, az ágyi poloska! de sikerült végre megszabadulni tőlük (lekopogom), most már jó ideje nincsenek csípések, és már sem, ami a jelenlétükre utalna.
amire vigyázzon nagyon mindenki, az a visszafertőződés veszélye, ha társasházban lakik az ember, mert a réseken, repedéseken, szellőző- és egyéb csövek mentén vígan közlekedik; gyakorlatilag ahol egy vékony papírcsík átcsúsztatható, azon ők is átbújnak, hihetetlenül ki tudnak lapulni, pláne ha üres a tápcsatornájuk.
igaz, hogy közismerten helyhez, vagyis személyhez köti őket az alaptermészetük, de ha valami megzavarja őket ebben, vagy mondjuk, túlszaporodnak (és ez hamar bekövetkezik, ha nincsenek valami módon irtva), akkor elindulnak felderítő körútra, hogy új táplálékforrás után nézzenek, és egyre többen mesélik, hogy a falon látták mászkálni őket, kívül, és az ablakon, vagy erkélyajtón át érkeztek hozzájuk - saját szemükkel látták, vagy ott voltak a nyomaik -, szal sűrű szövésű pollenhálót nem árt felrakni a nyílászárókra, és kiszigetelni minden repedést szilikonnal, ez rendkívül fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!