Mennyi idő után halnak éhen az ágyi poloskák?
Szerintem így át fognak menni oda is, jobb lenne ha a régi helyen aludnál, mint "csali", hogy besétáljanak a kiszórt méregmezőbe.
Teafaolaj szerintem csak elriassza őket, mert állítólag nem szeretik a szagát, de jó ideig eléldegélnek "kaja nélkül", szerintem ez sem jó megoldás.
Hány nap után írtattál az első után másodszor?
A szomszédból ment át? Ők is irtattak?
Nekem is onnan jött, mert mondta, hogy több hónapig volt nála, de már nincs, eltűntek és nem akar írtatni, így rettegek, hogy egy idő után megint kapok tőle egy adagot.
Ne gondoljátok, hogy csak a panelek faláttörési pontjain vándorolnak lakásról-lakásra a ágyipoloskák, tégla társasházakban is ugyanúgy jellemző a terjedés egyik lakásból a másikba, pl. falrepedéseken, a bejárati ajtókon, ill. az ablakokon át is!
Utóbbira jó megoldás lehet a sűrű szövésű pollenháló, de az ajtóra? Ott ez esélytelen.
A teafaolaj közvetlenül nem öli meg őket tudtommal, de kiéheztetős módszernek kiváló lehet, mert nem igaz, hogy évekig elvannak táplálkozás nélkül!
Ez utóbbi gyakori tévhit, annyi igaz belőle, hogy kifejezetten hideg időben (télen) lelassul a metabolizmusuk, ezért egy hibernáláshoz hasonlatos állapotban képesek hosszabb ideig kihúzni, míg kajához jutnak, de ez sem több néhány hónapnál. Plusz: ha nem jutnak véradó gazdához, a szaporodási ciklusuk is leáll, tehát nem petéznek, és a peték sem kelnek ki. Illetve a kikelt kis újszülött példányok is, ha nem jutnak azonnal vérhez, még aznap elpusztulnak.
Mindezt egy biológus barátomtól kapott szakkönyvben olvastam, tehát némiképp mérvadóbb lehet, mint a neten keringő városi legendák...
Hatékony még a ragasztócsapdás megoldás is, amikor az ágy lábai alá enyvvel bevont légypapír-kockákat helyezünk, de ez csak akkor működik, ha biztosak lehetünk abban, hogy a matracban nem fészkelhetnek a poloskák!
Vagy: ha légmentesen be tudjuk vonni festőfóliával a matracot, és a fejtámlát le bírjuk szerelni az ágyról, hogy amögé se tudjanak belapulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!