Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Mennyi idő után halnak éhen...

Mennyi idő után halnak éhen az ágyi poloskák?

Figyelt kérdés
Ágyi poloskák voltak/vannak (eddig csak) a lakásunk nagyszobájában, kihívtunk egy irtó céget, aki azt hiszem elég jó munkát végzett minden helyiségben, az első után jópár döglöttet takarítottam össze, a héten megvolt a második irtás is, és ami engem nyugtalanít, hogy a második után is találtam kifejlett pédányt döglötten, pedig a pasi azt mondta, azért kell a második, mert a peték ellen nem használ a szer, és az első irtás után maradt petékből kibújtakat kell kiirtani, de ha most is voltak kifejlettek, azok azóta petézhettek, vagyis várható további szaporulat, igaz? A lényeg, hogy amint nekem leesett, hogy ágyi poloska van az ágyamban, nem bírtam ott maradni, átköltöztem aludni a másik szobába, ahol lekopogom, azóta sem tűntek fel, most jól elvagyok ott, nem sietős visszaköltöznöm. Szerintetek ha vannak még peték/kifejlettek a nagyszobában, azok mennyi idő után pusztulnak éhen, ha maradok a kisszobában? Valahol azt írták, kb. 40 nap. Tudom, hogy át tudnak vonulni utánam a másik helyiségbe, azt meg lehet akadályozni valahogy? És még valami; a teafa olajat ajánlották ellenük több helyen, de volt ahol azt írták, csak elijeszti őket, volt ahol azt, meg is öli. Melyik lehet az igaz?

2014. júl. 23. 22:43
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Illetve nem tudom, mivel teszek jobbat. Ha azonnal visszafekszem a régi ágyba és letesztelem, maradt-e még ott a kis dögökből, mert akkor még a garanciális három hónapon belül visszahívhatom őket egy harmadik,ingyenes irtásra; vagy ha mondjuk két hónapig maradok a kisszobában, és tuti poloskamentes lesz az ágy.
2014. júl. 23. 22:58
 2/13 anonim ***** válasza:
Állítólag évekig bírják vér nélkül.
2014. júl. 23. 23:08
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem így át fognak menni oda is, jobb lenne ha a régi helyen aludnál, mint "csali", hogy besétáljanak a kiszórt méregmezőbe.

Teafaolaj szerintem csak elriassza őket, mert állítólag nem szeretik a szagát, de jó ideig eléldegélnek "kaja nélkül", szerintem ez sem jó megoldás.

Hány nap után írtattál az első után másodszor?

2014. júl. 24. 07:31
 4/13 anonim ***** válasza:
Az nem lehet, hogy kaptál utánpótlást, több lakás van egy házban?
2014. júl. 24. 13:58
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, két és fél héttel az első után volt a második irtás. Azt azért nem hiszem, hoyg évekig, de valószínűleg jópár hónapig elvannak kaja nélkül, úgyhogy inkább visszaköltözöm a nagyszobába, hogy még garanciális időn belül kiderüljön, vannak-e még a dögökből, meg semmiképpen sem szeretném átcsalni őket a másik helyiségbe. Őszintén remélem, hogy nincsen új adag a szomszédból, ez egy társasház, de nem panel, nincsenek több lakáson áthúzódó csövek, és még konnektorvédőnk is van a kislányom miatt, elvileg azon sem tudnak átmászni.
2014. júl. 25. 13:56
 6/13 anonim ***** válasza:

A szomszédból ment át? Ők is irtattak?

Nekem is onnan jött, mert mondta, hogy több hónapig volt nála, de már nincs, eltűntek és nem akar írtatni, így rettegek, hogy egy idő után megint kapok tőle egy adagot.

2014. júl. 25. 14:17
 7/13 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy a szomszédból mentek át?
2014. júl. 29. 06:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Ne gondoljátok, hogy csak a panelek faláttörési pontjain vándorolnak lakásról-lakásra a ágyipoloskák, tégla társasházakban is ugyanúgy jellemző a terjedés egyik lakásból a másikba, pl. falrepedéseken, a bejárati ajtókon, ill. az ablakokon át is!

Utóbbira jó megoldás lehet a sűrű szövésű pollenháló, de az ajtóra? Ott ez esélytelen.

A teafaolaj közvetlenül nem öli meg őket tudtommal, de kiéheztetős módszernek kiváló lehet, mert nem igaz, hogy évekig elvannak táplálkozás nélkül!

Ez utóbbi gyakori tévhit, annyi igaz belőle, hogy kifejezetten hideg időben (télen) lelassul a metabolizmusuk, ezért egy hibernáláshoz hasonlatos állapotban képesek hosszabb ideig kihúzni, míg kajához jutnak, de ez sem több néhány hónapnál. Plusz: ha nem jutnak véradó gazdához, a szaporodási ciklusuk is leáll, tehát nem petéznek, és a peték sem kelnek ki. Illetve a kikelt kis újszülött példányok is, ha nem jutnak azonnal vérhez, még aznap elpusztulnak.

Mindezt egy biológus barátomtól kapott szakkönyvben olvastam, tehát némiképp mérvadóbb lehet, mint a neten keringő városi legendák...

2014. aug. 15. 16:58
 9/13 anonim ***** válasza:
A teafaolaj, a levendula, és a diólevél illatanyagát valóban kerülik a poloskák, annyira viszolyognak tőle, hogy inkább nem táplálkoznak, de e mellé nem árt azért társítani olyan módszert is, ami közvetlenül tizedeli a dögöket, például a gőzölést, és/vagy a hosszabb hatású porzószereket az ágyneműtartóba, és a matracra szórva (amit ezután nem árt fóliával beteríteni, hogy mi ne érintkezzünk tartósan a méreganyaggal!).
2014. aug. 15. 16:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Hatékony még a ragasztócsapdás megoldás is, amikor az ágy lábai alá enyvvel bevont légypapír-kockákat helyezünk, de ez csak akkor működik, ha biztosak lehetünk abban, hogy a matracban nem fészkelhetnek a poloskák!

Vagy: ha légmentesen be tudjuk vonni festőfóliával a matracot, és a fejtámlát le bírjuk szerelni az ágyról, hogy amögé se tudjanak belapulni.

2014. aug. 15. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!