Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Mennyi idő után halnak éhen...

Mennyi idő után halnak éhen az ágyi poloskák?

Figyelt kérdés
Ágyi poloskák voltak/vannak (eddig csak) a lakásunk nagyszobájában, kihívtunk egy irtó céget, aki azt hiszem elég jó munkát végzett minden helyiségben, az első után jópár döglöttet takarítottam össze, a héten megvolt a második irtás is, és ami engem nyugtalanít, hogy a második után is találtam kifejlett pédányt döglötten, pedig a pasi azt mondta, azért kell a második, mert a peték ellen nem használ a szer, és az első irtás után maradt petékből kibújtakat kell kiirtani, de ha most is voltak kifejlettek, azok azóta petézhettek, vagyis várható további szaporulat, igaz? A lényeg, hogy amint nekem leesett, hogy ágyi poloska van az ágyamban, nem bírtam ott maradni, átköltöztem aludni a másik szobába, ahol lekopogom, azóta sem tűntek fel, most jól elvagyok ott, nem sietős visszaköltöznöm. Szerintetek ha vannak még peték/kifejlettek a nagyszobában, azok mennyi idő után pusztulnak éhen, ha maradok a kisszobában? Valahol azt írták, kb. 40 nap. Tudom, hogy át tudnak vonulni utánam a másik helyiségbe, azt meg lehet akadályozni valahogy? És még valami; a teafa olajat ajánlották ellenük több helyen, de volt ahol azt írták, csak elijeszti őket, volt ahol azt, meg is öli. Melyik lehet az igaz?

2014. júl. 23. 22:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ha fenti módszerek egyike sem járható út, mert mondjuk, telekárpitozott ágyunk van, beépített ágyneműtartókkal, le nem szerelhető támlával vagy oldalakkal, stb., akkor marad az egérragasztó gél, aminek egyetlen nehézsége van, mégpedig az, hogy eléggé folyékony tud lenni egy.két napig, amgy valamennyire meg nem szilárdul az állaga, és simán le tud folyni a felületről, amire kinyomtuk.

Na ennek kiküszöbölésére kellenek kreatív ötletek én szintén a agy, 4x5 m-es festőfóliát ajánlom, amivel beterítjük az ágyat - hogy véletlenül se ázzon át ragasztóval -, arra körben 4-5 cm széles papírszalagot ragasztunk, mert ezen marad meg leginkább az egérragasztó gél (ez lehet a festéshez használatos un. "maszkoló szalag", barkácsboltokban kapható, de jó a sima papírszalag is, amit bármilyen ragasztóval a fóliára rögzítünk), majd arra két vékony csíkban kell felvinni az egérragasztó gélt, körben az ágy teljes felületére, vigyázva, hogy ne folyjon le.

Azután ebben a "védelemben" lehet majd nyugodtan aludni, ezen nincs az a poloska, se semmilyen rovar, ami ne ragadna bele, teszteltük!

Persze kényelmetlen egy ilyen bevonatos ágyban aludni, de a poloskacsípése, és egyáltalán a jelenlétük sokkal kényelmetlenebb, gondoljunk erre, és bírjuk ki azt a 6-8-12 hetet (fertőzöttségtől függően), amíg tutira kipusztulnak táplálék híján.

2014. aug. 15. 17:20
 12/13 anonim ***** válasza:
A kétoldalas ragasztószalag sajnos nem elég képlékeny, ha úgy tetszik "ragadós" ehhez, azon át tudnak kelni a dögök, pláne ha már a lakásban jelenlevő por és egyebek (belenyúlás éjszaka) hatására egyre gyengül a ragadóssága. A gélt ezzel szemben mindig lehet pótolni, ha beletenyereltünk, egészségre ártalmatlan, toxikus anyagot nem tartalmaz, és szimpla sebbenzinnel lemosható a ruháról , ill. a bőrről dörzsölgetéssel is eltávolítható - úgy kell mintegy "gyurmázgatni", mint anno az iskolai Technokol Rapid ragasztót, amikor kis golyócskákat gyúrogattunk belőle ;) az emberi bőr alapvetően zsíros tapintású, ezért jön le könnyen róla, de nem úgy a rovarok lábairól! :P
2014. aug. 15. 17:22
 13/13 anonim ***** válasza:
EZ EGY HATÉKONY MÓDSZER, NÁLUNK MÁR ELTŰNTEK VÉGLEG - vagy éhen haltak, vagy elmenekültek, mindenesetre se a szomszédomnál nincsenek, se döglötteket nem találtunk sehol, egy darabot se, én nem tudom elképzelni se, hogy hová tudnak így elrejtőzni, de tény, hogy se csípés, se egyéb nyom nincsen már nálunk két hónapja - ezért is merem mondani, hogy a fentebb ismertetett módszer hatékonysága 100%-os (Y)
2014. szept. 14. 03:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!