Mi van ha leáztatuk a szomszédunkat?
Pedig az is lényeges, hogy a károkozónak is van-e biztosítása! Ha van háztartási biztosításotok és annak van felelősségbiztosítási kiegészítése, akkor semmi gond, a szomszéd forduljon a biztosítóhoz, majd az rendezi.
Ha nincs felelősségbiztosítás, akkor a szomszéd, vagy az ő biztosítója perelheti a károkozót a kár megtérítéséért!
Ha te fizeted, akkor annyit fizetsz, amennyibe a rendbetétel kerül. Ha csak egy apró folt a plafonon, akkor elég a plafont festeni, ha a tapéta is foltos lett, akkor kb. az egész szobát kell tapétázni, mert pont ugyanolyat nem fogsz kapni.
Ha van lakásbiztosításod, akkor hívd fel a biztosítót, kérdezd meg, erre kiterjed-e.
A lent lakó jobban jár, ha nem hívja a saját biztosítóját, mert a legtöbb biztosítás olyan, hogy ha az ügyfél káresetet jelent be, akkor felemelkedik a havi díj.
Velem is történt már ilyen. Az alattam lakónak volt biztosítása, nekem nem. Neki fizetett a saját biztosítója (nem tudom mennyit), viszont rajtam behajtotta. AB-Aegon volt, még 1995-ben, kb egy évi biztosítási díjat kellett kifizetnem, akkori áron 3000 Ft körüli összeget. Ez akkor sem volt túl sok, örültem, hogy ennyivel megúsztam, és gyorsan kötöttem én is biztosítást felelősségbiztosítással. Úgy tudom, ez kötelező része volt.
Ha van biztosításod, annak is biztos van felelősségbiztosítás része. Egyik válaszoló írta, hogy jobban jár, ha nem jelenti be a szomszéd a kártérítési igényét, mert felemelik a biztosítási díját. De szerintem inkább a te díjadat fogják felemelni, mert te okoztad a kárt. Mondjuk, ha elköltöztök, és úgyis megszűnik a biztosítás, ennek nincs jelentősége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!