Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Paradicsom levelének fonákján...

Paradicsom levelének fonákján valami peték jelentek meg. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Balkonon, ládában nevelem a paradicsomot. Több példányt és muskátli, begonia, büdöske is van mellette. Érdekelne, hogymi ez:

[link]

2014. máj. 31. 15:56
 1/7 A kérdező kommentje:
A link helyesen: [link]
2014. máj. 31. 16:04
 2/7 A kérdező kommentje:

A link vége: www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szívesen mutattam volna róla képet, de ez nem túl kivitelezhető :(

2014. máj. 31. 16:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom!

Egy biztos, az ismert kártevői egyikének sem ilyenek a petéi! Meg lehet várni a lárvakelést, de ha biztosra akarsz menni, szétlapítod ezeket a petéket.

Ha sok levélen fordul elő ilyen, most érdemes elemi ként (Thiovit Jet 0,3 %) bevetni, lárvakeléskor - ha nagyon muszáj! - Karate-Zeon vagy Actara szereket az előírt dózisban.

2014. jún. 2. 22:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Valamilyen lepke.

Nem káposzta, az egyesével rakja a petéit, és nem is ilyen alakúak.

Ahogy a kolléga írja, nem a szokásos kártevők, azaz ha leszedted, nem nagyon várható sokkal több ilyen. Azért nézd át a növényeket.

2014. jún. 3. 06:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Biztonság kedvéért levettem ezt az egy levelet. Átnéztem, több ilyet nem találtam. Remélem nem kell permetezni, mert már kezdenek pirulni a termések rajta. Azért továbbra is érdekel, milyen kártevő peték lehettek? Ha valaki felismeri, szóljon! Köszönöm!
2014. jún. 3. 07:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Tévedtem, azt hiszem.

Némely lepke is szokta ilyen alakzatban lerakni, de azok nemigen mennének paradicsomra petézni.

Úgy gondolom, poloska volt a tettes.

2014. jún. 5. 14:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, poloskára nem is gondoltam. Azóta sem lett több levélen.
2014. jún. 6. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!