Milyen tapaszalatod van az Olajos rézkén használatával? Mikor legcélszerűbb elvégezni?
Figyelt kérdés
2014. jan. 30. 07:25
1/3 Tibcsi70 válasza:
Az olajos rézkén 3 hatóanyagot tartalmaz.Egyszerre tudsz védekezni az áttelelt rovarok tojásai, a gombabetegségek, (beleértve a peronoszpórát és a lisztharmatot is)és az atkák ellen.Én kertész vagyok a Vegesolt használom.Akkor kell időzíteni amikor még pont rügypattanás előtt vannak a növények és a tojások már éledeznek.Ha korábban permetezed ki, nem használ, ha később perzselhet.
2/3 anonim válasza:
Én is Vegesol eReS-t használok, az jóval olcsóbb. (Viszont az Olajos rézkénben lévő olaj állítólag hatásosabb.)
Amikor már látni a legkorábbi levelek csúcsát a rügyekből kibújva, akkor a legjobb. Olyankor már aktívak a kártevők és kórokozók, azaz jobban hat rájuk a szer, viszont még nem lehet komolyan megégetni a növényeket.
3/3 Tibcsi70 válasza:
Az igazi az lenne ha az olajat és a réz-kén összetevőt, külön külön juttatnánk ki, de erre nincs mindig idő...
Ezt egy nagy tudású növényvédemlis szaki árulta el, akinél vizsgáztam a zöld könyvre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!