( meg mondom őszintén, ha csak egy növényről van szó, én biztosan megsemmisíteném, kidobnám.
(olcsóbb egy új, nem fertőződött növényt beszerezni, mint végleg elpusztítani.)
2013. nov. 22. 15:45
2/9 anonim válasza:
próbáld meg tejjel lepermetezni.
2013. nov. 22. 15:55
3/9 anonim válasza:
Nem tudod valahová kiültetni? Szobában úgysem él sokáig, a szobarózsa csak virágbolti név, de valójában szabadba való, az egyik legfagytűrőbb fajta.
Igaz, most már nincs ideje hozzászokni a hideghez, de ha mélyre lesz ültetve, akkor legalábbis az alja ki fogja bírni, az atkák meg megfagynak.
Ha csak lakásban tudod tartani, akkor kár rá költeni. Egy darabig még hozza a megnyúlt, világos hajtásokat, aztán kipurcan.
2013. nov. 23. 07:05
4/9 anonim válasza:
Ha van a környéken dohányzó ember, akkor össze kell gyüjteni 15-20 db csikket, azokat egy hétig beáztatni, majd az így nyert "lé"-vel kézi kis spriccelővel, permetezővel, vagy akár ecseteléssel a leveleket alaposan le kell kezelni. Elpusztulnak az élősködők !
2013. nov. 23. 08:10
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végülis "csak" lezuhanyoztattam a rózsát, egyenlőre nincs rajta élősködő. Jelenleg hideg helyen van, remélem kibírja tavaszig, tavasszal megy ki a kertbe :)) Sajnos idén nem volt rá lehetőségem. Utolsó válaszolónak: gondolom jó büdös is lessz tőle a növény, ha azzal a lével spriccelem, nem? Nálunk a családban senki sem dohányzik, és az a helyzet, hogy nem is viseljük el a cigiszagot. + 2 pici gyermekünk is van.
2013. nov. 23. 14:28
6/9 macintosh válasza:
Ha van a közeletekbe mezőgazdasági bolt akkor vegyél ott valami szert. Pl: Decis-t.
2013. nov. 27. 09:38
7/9 anonim válasza:
Még a GYIK hírlevelemben olvasva a kérdésed: rögtön a NIKOTIN kezelésre gondoltam. Most a válaszokat is elolvasva,csatlakozom a "csikkes" hozzászólóhoz.
Neked/és akárkinek akármire: a NIKOTIN az méreg és így vagy úgy (csikkből,vágottdohányból stb) használható rovarírtónak!
2013. nov. 27. 10:14
8/9 anonim válasza:
A Decis nem jó, az rovarölő, atkák ellen nem hat.
A csikkből kiáztatott nikotin sokkal komolyabb méreg (az ember számára), mint a boltban kapható atkairtó növényvédőszerek, de az atkákra való hatása bizonytalanabb, mert nem lehet adagolni.
2013. nov. 29. 12:15
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! :) Amióta lezuhanyzott a rózsa, és hidegen van azóta eltűntek az atkák, semmi sincs. Ha nem muszáj inkább nem gyűjtögetek csikket és büdösítem be vele a lakást és a lépcsőházat, de megjegyzem az ötletet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!