Penész az műanyag ablak felet, gondoltam műanyag csíkot teszek oda arról lefolyik a nedvesség és még könnyen takarítható Valami más megoldás esetleg?
(ablakba virágok vannak+nincs folyamatos fűtés ,ez eléggé közre játszik penészel) de valami megoldás jólenne
előre is köszi :)
Új ablak? Gyakran előfordul régi, vizesedésre, nedvesedésre hajlamos lakásoknál, házaknál, hogy nyílászáró csere után megszűnik a légáramlat és elkezd penészedni a fal. A nyílászáró körül kezdődik és terjed.
A szomszédom járt így. Olyan volt a lakása, mint egy akvárium.
Mondtam is neki, hogy neki nem penészgombái lesznek, hanem algái és hínárok lógnak majd a csillárról:)))
De van rá megoldás. Ő páraelszívót vagy párátlanító gépet vett. Valami kis készülék valami szivacs vagy mi van benne. Teljesen összegyűjtötte a levegőből a nedvességet és egész szépen helyrejött a penészedés.
Persze fontos a sok alapos szellőztetés és a fűtés.
köszi
erre én is gondoltam csak nem szeretnék párátlanítót szobába rakni
a páratartalom csökkentése a megoldás.
legegyszerűbb rendszeresen szellőztetni
Nem tudsz annyit szellőztetni, amennyivel párátlaníthatnál, főleg nem ősszel, mikor a kinti páratartalom is magasabb.
Muszájos a párátlanítógép, vagy ventillátor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!