Penészes lett az ottfelejtett ételmaradékos tál. Gondolom nem elég csak elmosni. Szerintetek?
Egyenlőre teleöntöttem a tálat ecettel, és később elmosogatom, meg szerintem már tisztán is átöblítem ecettel. Az úgy jó? Vagy mit csináljak?
Egy sima elmosás még tuti nem öli meg a penészspórákat, csak max nem fognak látszódni.
Ó, ennyi ostoba embert, aki lepontozza a jó válaszokat.
Egy mosogatószivacsot egyértelműen eldob az ember, ha beleeszi magát a penész, mert a belsejéből nem lehet kiszedni. A vágódeszkát mosószeres vízzel elég megsúrolni, mivel egyrészt a mosószereknek van fertőtlenítő hatása, másrészt meg a bármilyen fertőzéshez nem elég 1 db spóra, hanem kell egy bizonyos mennyiség, amivel az immunrendszer nem tud megbirkózni. Sőt, ha már itt tartunk, az immunrendszer attól lesz erősebb, ha találkozik kis mennyiségű fertőző anyaggal, amivel még elbán, így tanulja meg ezt a dolgot. Ez alapul nagyon sok védőoltás is.
De a kérdéshez visszatérve: a porcelán nem veszi magába a fertőző spórákat, csak a felszínen vannak, úgyhogy egy sima meleg vizes sikálás is elég lehet, a mosogatószer csak a biztonságérzet miatt kell.
Várjál még három hetet, addigra tök kiszárad és könnyen le lehet pöckölni, utána meglöttyinted vízzel és már ehetsz is belőle.
Láttam igen durva dolgokat kollégiumban, de nem hallottam halálesetről...
Ha beleszarnál a tányérba és jól elmosnád, akkor utána ehetnél is belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!