Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Bolhás albérletben lakunk, az...

Bolhás albérletben lakunk, az udvar tele van bolhával, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mióta be jött a jó idő,tele lett bolhával a lakás,már próbálom kiirtani,de észre vettük hogy az udvarról hozzuk be.Az udvar gondozva van,de van egy hátsó udvar ahol van egy ló,és két marha.De a tulaj szokta őket tisztítani.Van még trágya,és sok szalma.Amikor kimegyünk,legalább 5-6 bolhát is leszedek magamról!A tulaj semmit nem csinál,mert mondtam neki.Miért bolhás az udvar,és mit csináljak?

2013. máj. 25. 20:47
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
100%
Vegyszerezd le az egész udvart, talán megszűnik a probléma
2013. máj. 26. 09:55
 12/21 anonim válasza:
100%

szisztematikusan kell irtani a bolhát, mert ha mondjuk kiirtottad aztán egy honapra megint elterjedhet mert marad egy egyed és az elszaparodik pikk-pakk

Énis a port ajánlom és nem mérgezö az emberre, lényeg hogy szisztematikusan.

Ha az udvArban van a góc pont akkor ott kell irtani.

Általában bele fészkel a ruhába, párnába,ágynemübe...

2013. máj. 26. 10:01
 13/21 anonim válasza:
71%
Csinálj egy fasza bolhacirkuszt vagy egy bolhapiacot!
2013. máj. 26. 10:43
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kipróbálok mindent,amit írtatok,a diófa levélre nagyon kíváncsi vagyok.Én még életemben nem találkoztam ennyi bolhával,biztos az állatok miatt.A tulaj meg csak annyit mond,nem tehet róla,hogy érzékeny a bőrünk,őt még soha nem csípte meg egy se.Legszívesebben összeszedném az összest,és beönteném a házába,amiért nem segít.
2013. máj. 26. 10:44
 15/21 EagleHUN ***** válasza:
100%

Elvileg a tulajdonos kötelezhető az ilyen állapotok megszüntetésére. Mivel ti fizettek havonta előre a fönntartásért, és gondolom nem ebben az állapotban béreltétek ki az ingatlant, vagy nem volt tudomásotok ezen állapotról!

Így ha te vásárolsz bolha irtó szereket elvileg azt kifizettetheted vele.

Extra info:

(

Magyarországon két módon lehet ingatlant kiadni, ALBÉRLETI SZERZŐDÉSSEL - ahol fizetsz albérleti díjat, de a tulajdonos marad a fönntartó, és az albérleti díjért cserébe köteles fönntartania a kivételkori állapotokat (Beleértve meszelés, rendeltetésszerű használat mellett tönkrement tárgyak cseréje, biztosítás stb...)

és FÖNNTARTÁSI SZERZŐDÉSSEL - ahol te vagy a fönntartó, te fizeted a rezsit, meszelést, javításokat, cseréket, biztosítást(aminek viszont te vagy a kedvezményezettje)... viszont cserébe nem fizetsz a tulajnak albérleti díjat, meg semmit (hiszen a rezsit te külön kifizeted). A tulajdonos a fönntartást kapja cserébe, semmi mást.

//Ez a fönntartási rátok nem vonatkozik csak érdekességként írtam le, hogy legyen mihez viszonyítani.

)

2013. máj. 26. 11:55
 16/21 anonim válasza:
100%

Mivel egy albérlőre legalább két kiadó lakás jut ma Magyarországon, így én a helyedben fognám a cuccaim meg a családomat és tovább állnék máshová.

A tulajdonos pedig úgy adja ki másnak a bolhás albérletét, ahogyan akarja!

2013. máj. 26. 12:51
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót,van egy egyszerű szerződés,de az csak a pénzről szól.Ő nem segít semmiben.Már elkezdtem keresni másik albérletet,csak itt ahol lakok nagyon kevés van,sőt jelenleg nincs is,és a városból iskola miatt(gyerekek)nem szeretnénk elmenni.Sajnos csak várni tudok.
2013. máj. 28. 10:02
 18/21 anonim ***** válasza:

# 16 :D

A dolog inverze még igazabb !

Egy kiadó bérleményre a 101 jelentkező közül , csak egy fizetni tudó jut !

2013. máj. 28. 10:42
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Lakásban a hálózatba dugható melegítóbe rakott Raid rovarírtó tényleg jó bolha ellen ;) be kell belőle vásárolni, minden nap 1x kicserélni, akkor legalább bent nem szenvedtek azoktól a szemetektől.
2013. máj. 28. 22:46
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kint a tanyán is elő szokott fordulni bolha. Állatorvosi patikákban lehet vásárolni Neocidol-t vagy Neostomozan-t. Jó drága az igaz, de ha lepermetezed vele az udvart akkor attól megpusztulnak a bolhák. Nálunk is ilyenkor nyár elején szoktak előjönni. De minden kis zegzugot le kell fújni, hogy biztos ne legyen utánpótlás.Még az állatok helyeit is,(úgy hogy azok száradásig máshol legyenek) nekünk ez bevált módszer.
2013. máj. 29. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!