Milyen módszer létezik a víztartályban lévő szúnyoglárvák elpusztítására, ami: - valóban működik - a kezelt víz kilocsolásával nem károsítja a cserepes növényeket - kutya és macska számára se mérgező (néha beleisznak) ?
A befolyórendszer miatt nem tudom teljesen lezárni a nyílást, mert egy nagy kerek lyukba megy 45 fokban egy kerek esőcsatorna. Az egész le van takarva, de a szúnyogok így is megtalálják a bejáratot.
Azt próbáltam, hogy beleöntöttem vagy másfél deci étolajat (a neten írnak ilyen baromságot), de az nem terült el egyenletesen, hanem foltokban összeállt, és szúnyoglárva még most is van.
Ecet is mehet bele.Kapni szúnyoglárva irtó szereket is
Egyébként ha le van takarva kutya macska hogyan iszik belőle?
Nem tudom mekkora a tároló edényed de 4-5 naponta ki is locsolhatnad a teljes mennyiségrt.
A befolyó részt nem tudod szúnyoghálóval lezárni?
Amennyiben nem: Culanex szúnyoglárvairtó tabletta
1050 liter, IBC. Nyáron néha kifogy, de márciustól decemberig általában esővíz van benne, pótlódik. Kb. napi 10-12 liter elég a hátsó kerti cserepes növényekre, főként ezekre van használva, mert nincs kerti csap, és így nem kell hátracipelni a vizet.
Szoktunk edénybe kiengedni melegedni, abba tud beleinni kutya és macska. Valamiért szeretik, pedig elég büdös a tetőről bemosódó és rothadó fenyőtűtől.
A szabálytalan formák miatt elég nehéz szúnyoghálózni. Meg lehetne éppen oldani valahogy, de jobb lenne egyszerűbb megoldást találni.
Most amúgy, átgondolva, van ötletem, hogyan lehetne megoldani. (Már ezért is érdemes volt kiírni a kérdést, hogy ennek kapcsán részletesebben átgondoltam a reális lehetőségeket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!