Az utóbbi időben nagyon penészedik a ház több része, volt kezelve szavoval, heraval, domestosszal, de már egyik se tünteti el teljesen a foltokat, létezik olyan szer, ami lehozná?
Tablettást próbáltam, annak tényleg semmi hatása, csak gyorsan elolvad a korong. A géppel meg az a gond, hogy áramigényes, ami szintén drága x fogyasztás felett, pazarolni nem lehet.
Most a cél a le nem jövő foltok eltávolítása lenne, inkább lepucolnám hetente a falat, csak kellene valami szer, ami le is hozná.
De hiába szeded le, még ha le is tudod nagy nehezen, újra meg fog jelenni nagyon hamar, ha nem csökkented a páratartalmat. Ha neked pazarlás egy ilyen gép fogyasztása, akkor számold azt, hogy mennyibe fog kerülni a teljes újravakolás, festés, stb. és mennyibe kerül majd a gyógykezeklésetek a penész miatt később. Hidd el, jóval többe, mint amennyibe egy ilyen gép üzemeltetése kerül.
De amúgy meg mitől van ennyi pára? Lehet, hogy az életviteletekkel van valami gond? Például túl sokat mostok és bent teregettek, vagy úgy főztök, esetleg hasonló. Ezeken is kellene változtatni.
De itt mi hiába sorolunk lehetőségeket, ha te elutasítod mind, akkor nem fogunk tudni segíteni, majd megbetegszetek aztán akkor már késő lesz.
Mint írtam nem rajtam múlik a dolog. A pára nagy valószínűséggel a kevés/nem fűtés miatt keletkezik, hozzá jön a rossz tető, nincs szigetelve, az ablakok is régiek, némelyikből a gáz is elszállt, hőhíd, stb.
A szobám penészfoltmentesítését szeretném megoldani, mert érzem, hogy nem jó ez így már, de senkit nem érdekel.
Szerintem ha már a fenti szerek nem segítenek és a megoldási javaslatok sem tetszenek, akkor nincs megoldás.
Esetleg egy ózon generátoros fertőtlenítés. De az is csak a meglévő penészt nyírja ki, ha a probléma forrás nem szűnik meg, akkor egy két hét és megint penészes lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!