Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Csótányok ellen,hogy tudnék...

Csótányok ellen,hogy tudnék hatásosan eljárni?

Figyelt kérdés
Július elején hívtam szakembert fújni.Időnként találtam a teraszon 1 nagy példányt.Csináltam nagy takarítást utánna és ma kiakadtam.Az ágyunk környékén 3 apró döglött példány is volt.Eddig nem láttam semmit,se nagyot,se kicsit.Fel is hívtam a szakembert jöjjön ki,mert valahonnan jöttek ezek a kicsik és lehet most kelnek ki valahol.Stakember szerint a csatornarendszerből jönnek sajnos.Ezzel nem tudok mit kezdeni kertes háznál.Fő utcán lakunk,ahol esővízelvezető van és csatornafedő.Folytatni szeretnénk a ház felújításat falak bontásával,ami kosszal jár.Elvileg a fújás mentén nem nagyon szabad sepregetni felmosni,de ha rámegy a por szerintem nem fog hatni úgy se.Lehet kidobott pénz lesz az irtás,de nagyon félek,hogy még több apró bejött.Tavaly augusztusban is az aprók jelentek meg kint és bent is.Gélen gondolkozom.Fovalt meg a tx3 gélt ajánlották eddig.Mit érdemes csinálnom.Nagyon kivagyok akadva.Ha tudtam volna,hogy ilyen probléma lesz,akkor meg se vettük volna ezt a házat.
aug. 21. 12:47
 1/6 Potyondi Gergely ***** válasza:

Érdemes lehet a konyhaszekrényt teljesen kimozdítani a helyéről, mert lehet, hogy ott bujkál a többség.

Ha van rá pénz, akkor a konyhát és a vizes helyiségeket jó lenne lecsempézni.

aug. 21. 13:57
 2/6 A kérdező kommentje:
A konyha külön van a fő epülettől és most kezdenénk a felújítását teraszbeépítéssel.Sajnos a hálóba így is bejutott,hiába figyeltem oda és csak a permetszeres időszakban nem volt kint csapda,előtte egyet se fogtak.Annyira kivagyok,hogy egy nyugodt nyaram sincs,mert ezt figyelgetem.
aug. 21. 14:47
 3/6 anonim ***** válasza:

A Foval működik, saját tapasztalat. Szeretik is, és el is pusztulnak tőle.

De kicsi adag, és ha sok csótány van, akkor gyorsan elfogy, és drága. Bár, a szakembernél még mindig olcsóbb. És ő se tudja az egész településről kiirtani, aztán ha az udvaron vannak, meg a melléképületekben, akkor bent is lesznek. Bentre teszel csapdát meg Fovalt, és az lerendezi azt a pár példányt, ami bejut. Embert nem esznek, pár példány nagy gondot se okoz, úgyhogy ameddig nem jut be sok, addig nem kell idegeskedni.

aug. 22. 16:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,holnap rendelni fogok belőle.Eddig elhullott piciket találtam.Holnap fúj a szakember a biztonság kedvéért és utánna megpróbálom ezt a gélt.Terasz környékére is lehet belőle rakni?
aug. 22. 23:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Falak mellé érdemes, ott biztosabban megtalálják, mint nyílt területen.
aug. 23. 05:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Teraszon a fal mentén gondoltam párat csak nem tudom ha porosodik ugyanúgy hatni fog e majd.
aug. 23. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!