Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Mit tehetek a kint felbukkanó...

Mit tehetek a kint felbukkanó csótányokkal?

Figyelt kérdés

[link]

Ma reggel ezt a haldokló egyedet találtam a teraszon felfordulva.Nagyon elkapott az idegesség.Régi kertes házban lakunk.Tavaly május végén sajnos megjelentek a házban és szakembert hívtam ki.Csapdákat raktam ki most tavasz kezdetével,amiben eddig kis pók és futrinka ragadt bele.Ettől az egyedtől most nagyon megijedtem,mert félek megint jönnek valahonnan és akár több is jöhet vagy van már.Másik félelmem,hogy megint bejut a házba.Nem tudom mit tegyek.Szakembert kellene hívni már?!

2024. jún. 29. 09:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Addig szerintem semmi gond amíg kint van.

Egy szakember nem hiszem hogy lefújná az egész kertet.

2024. jún. 29. 09:55
 2/16 A kérdező kommentje:
Az igaz,csak nem nem tudom ilyenkor már kell e permetezni.Tavaly a teraszt kívül belül és a járdák mentén lefújták.Én is addig örülök,amíg kint van és annak főleg ha nem rohangál,hanem haldoklik.Ez a második évünk itt és azóta van egy földön mászó gyerekem.
2024. jún. 29. 10:23
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem jó a link.
2024. jún. 29. 11:49
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen látom mostmár.Köszi,hogy szóltál.Bár az biztos,hogy konyhai csótány,abból is a hím,ahogy néztem.Azóta már hívtam szakembert,csak szombat alkalmával nem szeretek zargatni senkit.Elvileg elkezdődött az invázió és most még talán nincs elszaporodva,de hamarosan elfog elvileg.Szerdán már permeteznek is,hogy megelőzzük a szaporodást.Állítólag egyre több helyen felüti a fejét a probléma.Úgy néz ki jobb ha minden invázió kezdetén megelőző irtást végzünk,legalábbis ezt kezdem kitapasztalni.Sose gondoltam volna,hogy ez háznál is szükséges lesz.
2024. jún. 29. 12:00
 5/16 anonim ***** válasza:

Ez nekem marha ijesztő. Kettesben csótány?!😔

Megírod melyik megye? Érdemes szerinted úgy is megelőzni, ha itt a környéken sem volt soha?

2024. jún. 29. 12:16
 6/16 anonim ***** válasza:
Most én is beparáztam, azt hittem, ez a régi soklakásos panelek átka, ahol mindig akad egy-két kedves szomszéd, aki nem engedi be sz irtókat. Nem is tudtam, hogy kint is megélnek, azt hittem csak épületekben tombolnak. Honnan jönnek?
2024. jún. 29. 15:36
 7/16 A kérdező kommentje:
Jajj nem akartam megijeszteni senkit.Én is azt hittem ez ilyen paneles átok,de nem.Falun lakunk.Tavaly költöztünk be a saját házunkba,addig sosem láttam.Azt se tudtam,hogy néz ki.Szerintem felesleges olyan helyen irtani,ahol nem ütötte fel a fejét.Én gyanítom,hogy a csatornából jön fel. Azzal meg senki se foglalkozik.
2024. jún. 29. 18:37
 8/16 anonim ***** válasza:
Hát őszintén sajnálom és remélem mihamarabb kipusztulnak onnan
2024. jún. 29. 19:27
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm 🙂 Reménykedem,hogy előbb utóbb egy darab sem jelenik meg.Talán ha szerencsénk van és minden évben történik irtás,majd egyszer csak eltűnik végleg.
2024. jún. 30. 14:18
 10/16 anonim ***** válasza:

Ilyen konyhai csótány nálunk is van 4 éve, Heves megyében.

Szerencsére a lakásba nem nagyon jönnek, csak a pincében vannak, meg kinti helyeken. Első évben 1 volt fent, második évben 2, tavaly megint 1, idén még nem láttam. Lent egyre többen vannak, és egyre nagyobbak, lassan már rántani lehet a combjukat. A csalitól döglenek, de nem fogynak el.

2024. jún. 30. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!