Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Egy patkány vagy egér, be tud...

Egy patkány vagy egér, be tud mászni az ablakon? Bukósra hagytam nyitva az ablakot. Máshol hol tudna bejönni?! Sürgős!

Figyelt kérdés

Reggel vettem észre, hogy egy jó nagy adag sárga hugy van az előszobában. Ajtó zárva volt, csak az ablak volt bukósra kinyitva.

Mégis jól jött be a patkány vagy az egér?

Most hogy találjam meg? Hol lehet?! Nem nagy a lakás, de most egyszerűen nincs időm felforgatni, az összes szekrényt, szatyrot, hátha oda van elbújva. Muszáj dolgozni, kedd estig egyszerűen nem érek rá, de így pedig aludni sem merek már ma éjjel se. Vagy létezik, hogy a wc-ből mászott fel?

Valaki segítsen valami tippel.

Kedd estig nem tudok pakolászni, de addig aludni se merek így ...

Mit tegyek?

aug. 4. 10:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos a falon fel tudnak mászni több emelet magasba is, ha csővezeték mellett tudnak közlekedni, akkor ezt bent a falban is meg tudják tenni. Ezért olyan nehéz elkapni utána.

Este egyszerűen a hálószobából tegyél ki mindent ami szerinted gond lehet, ne pakolj, csak fogd meg és tedd ki onnan, vagy tegyél ki ételt a konyhába, ami oda csalogatná egy nyugodtabb, rejtettebb részre ahová így szívesen menne. Akkor ha esze becsukod az ajtódat akkor abban biztos lehetsz, hogy nem ott van.

Nem bánt, fél az embertől és szeretne elbújva maradni. Ettől még engem is kiakasztana - volt egyszer egy egér a házban, pont amikor vendégeink voltak, soha előtte, se utána. Soha nem értettem miért kell frászolni egy ilyen aprócska dologtól, mint egy egér, aztán én is sikoltoztam amikor ott rohangált mellettem. :)

Amit tenni tudsz, hogy a szobádból kiteszed amit lehet, becsukod az ajtót, bent porszívózol - a zaj miatt ha bent lenne akkor próbálna menekülni. Aztán vigyázol, hogy vissza ne menjen. Ha kint talál kaját akkor ott fog maradni. Nálunk a kis rothadék bevette magát a spájzba és mindent megrágott.

aug. 4. 10:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Gondolod hogy például nagyobb méretű zsacskókba is el lehet bújva?!

Köszönöm válaszod, csak az a baj hogy egy 20m2 garzonban lakok, így nincs külön konyha és szoba.

aug. 4. 11:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha még mindig nem lenne meg, akkor tedd ezt: egy tálcára, vagy kartonpapírra tegyél felborítva egy cserepet, a cserép széle alá pedig állíts egy fél diót, belsejével a cserép belseje felé nézzen. Tehát a cserép támaszkodjon a fél dióra. Egérke szereti a diót, bemegy a cserép alá lakmározni, de ha a dió megmozdul, a cserép leesik, egér alatta marad. Fordítsd meg, hogy a karton a cserepet, benne az egeret felülről letakarja, vidd ki a szabadba és engedd el.
aug. 10. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok. Bemehetett a bukóablakon is, de sokkal valószínűbb, hogy az ajtón osont be, és nem vetted észre.
aug. 10. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!