Fagyállóba áztatott kenyér hatásos patkány írtószer?
Igen, csak azt a háziállatok is szeretik az édeskés íze miatt.
Vigyázz, hogy csak a patkány jusson hozzá.
Az első választ hasznosnak jelöltem a figyelmeztetése miatt, de szerintem nem mész vele sokra.
A patkányok okos állatok, ellenük nem véletlenül kell extra lassan ható mérget használni, hiszen napokat várnak, hogy lássák, mi történik az "előkóstolóval".
Sőt, ha találnak más bevált kaját, lehet egy sem nyúl hozzá.
Szóval nagyobb eséllyel nyírsz ki valami odatévedt házállatot vagy hasznos vadállatot, mint amennyi kárt tehetsz benne a patkánypopulációban.
Patkány fogó némi dióbéllel az hatásos nagyon.(ha okos ha nem a dió győz)
A tetem eltávolítása után le szoktam fújni a csapdát alkoholos fertőtlenítővel így nem marad szag rajta.
Ma már direkt keserítik, undort keltővé teszik a fagyállókat - rá is van írva - hogy az álletok ne fogyasszák el (és véletlenül az emberek se). Tényleg édeskés az íze, ezért pusztult el tőle sok állat.
Szóval nem valószínű, hogy a patkány meg fogja enni. Ráadásul hamar szétázik a kenyér és nem lesz mit megennie.
Ahogy 3-as írja, a patkány okos. Csak 1 max 2 példány fog megdögleni. A többi nem fog belőle enni.
Küzdöttünk annak idején amikor sok kacsánk volt velük és csak valami spéci méreg hatott amit egy gázmester hozott. 1 hétig hozzá sem nyúltak. Csak amikor látták hogy az egyik társukra nem hatott. Aztán végülis hatott, de addigra már az egész populációjuk bezabált belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!