Hol laknak nálam a darazsak?
Az egyik nagymamámnál valószínűleg a padláson volt darázsfészek, meg a rég nem használt utánfutóban.
A falon vagy az ablaknál van kis lyuk vagy nyílás a szekrényhez közel? Ha van, akkor meg kéne nézni a házat kívül is azon a helyen, mert lehet, hogy ott van a darázsfészek. Nagy valószínűséggel egy árnyékos helyen van a darázsfészek.
Fal az ablakkal szemben van ott van a szekrény is,ablak nagyjából új, műanyag. Padlás van, de oda ha fizetnek se megyek fel, beszakad. Padlason van tegyük fel, akkor hogyan jön le hozzám a szobába? Beragasztottam a csillárnál kis hézagot mert az egyik arra mászott. Eltoltam a szekrényt nincs lyuk a parkettánál.
Esetleg a szomszédnál van a falunkon darázsfészek és a téglánál jön át.. átfúrja.. vagy nem tudom, de elég rossz éjszakám lesz. :/
Mondjuk, tömítsd el a lyukat.
Legjobb lenne fent, a padláson, mert valószínűleg ott lehet valami kötődoboz. Vagy esetleg a külső falon van mondjuk villanyóraszekrény azon a helyen?
Ha a külső oldalról nem férsz hozzá sehogy, akkor a kapcsoló mögötti csövet is el lehet zárni, mondjuk, sziloplaszttal, gumiámmal, vagy ami van otthon. Valami megoldásra nem csak a darazsak miatt van szükség, hanem ahol a darázs bejön, ott télen esetleg megy kifelé a párás benti levegő, és a csőben lecsapódik a víz, ami a villanykapcsoló esetén nem valami jó dolog.
(Nálam az előtérben csepegett a víz a mennyezeti lámpából, ameddig el nem tömítettem a csövet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!