Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Ez milyen bogár lehet?

Ez milyen bogár lehet?

Figyelt kérdés

A házban van egy szoba, amit felújítottunk, egy ajtót átraktunk és ahonnan kivettük az ajtót ott gipszkartonnal beraktuk a helyét. Valószínűleg a fa ami a gipszkartonfalba került nem volt egészséges mert egy idő után ott bogarakat találtunk amik elkezdték enni a padlót és a szegőlécet az érintett terület környékén. Kibontottuk a gipszkartont, kitisztítottuk és kicseréltük a fát. Megszűnt a probléma, nem találtunk több kis fekete bogarat. Én eléggé paranoiás vagyok és azóta rendszeresen ellenőrzöm azt a környéket, hátha nem sikerült rendesen kiirtani, de nem találok bogarat. Kis fekete kopogóbogárhoz tudtam a régieket hasonlítani. Mostanában kis barna bogarakat találok az említett szoba padlóján és ma pl az ablakpárkányán. Lisztbogárhoz hasonlít, de ebben a szobában semmi étel nincsen, sőt itt sosem eszünk bent, morzsa is kizárva.

Nagyon kétségbeestem, vajon ez milyen bogár lehet.

Nem hasonlít a régihez ami a fát ette, de mégis félek, hogy esetleg valami olyasmi lehet ez is. Hosszúkás barna, fényes a háta és szépen látszik a fej-tor-potroh. A lisztbogár után olvastam és találtam olyat hogy falisztbogár ami a fát lisztté őrli. Előfordulhat, hogy megint egy faevő bogárral van dolgunk vagy ez már tényleg paranoia?

Mit csináljunk?

2024. máj. 30. 21:58
 1/8 anonim válasza:
Szeret a fában megbújni az biztos!
2024. máj. 31. 11:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Mármint mi? Ezt mire érted?
2024. máj. 31. 12:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Amikor kiderült, hogy ilyen bogárral van dolgunk, kibontottuk a gipszkartont és kitakarítottuk meg kicseréltük a fát benne. A sérült padló és szegőléceket szintén kicseréltük, sőt felszedtük a szobában az egész padlót, lebetonoztunk alatta még egy soron és átnézve egyesével a padlólapokat raktuk csak vissza.

Előfordulhat hogy még így is maradt volna?

2024. máj. 31. 12:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ez olyan bogár lenne mint akkor volt. Ez a mostani lisztbogárra hasonlít nagyon, de nem konyha a helyiség. Lehet hogy a lisztbogár belement a fába?
2024. máj. 31. 14:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Ma is találtam egy bogarat, a plafonon hungarocell van és azon mászott. A google kép alapú keresés azt adta ki, hogy kenyérbogár. Lehet az attól függetlenül, hogy ez egy szoba, nem pedig konyha?
2024. jún. 5. 22:38
 6/8 anonim ***** válasza:
A kenyérbogár lisztharmatot eszik. Biztos azt kereste.
2024. jún. 5. 22:41
 7/8 anonim válasza:
Van írtószer mezőgazd. boltban
2024. jún. 6. 13:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Vettem irtószert, de most megint találtam egyet. Ez is az ablak felett mászott a mennyezeten. Ötletem sincs honnan jönnek és miért pont a mennyezeten találom meg őket.
2024. jún. 10. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!