Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Valaki tud megoldást galamb...

Valaki tud megoldást galamb problémára?

Figyelt kérdés

5:03 van ahogy írom ezt, és már egy órája b*szogatnak a galambok. Panelban lakok kb 9 hónapja azóta ez rendszeres, és az erkély a hálószobából nyílik. Szerencsére az erkényen van redőny, így nem járnak be a galambok összesz*rni mindent, de az nonstop le van engedve. Műanyag károgó hollót már próbáltuk, egy ideig nem jöttek ezek a f*sszopók, de utána újra rászoktak.

Kérdésem: Mivel lehetne megszüntetni azt, hogy a galambok idejárjanak?

Ui. Bocsánat a trágár szavakért, nagyon ideges vagyok emiatt.

máj. 29. 05:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A galamb elèg okos, így ha valami mozdulatlan, előbb utóbb hozzászokik.

Hova jönnek a galambok?

Madárhálót lehetne kifeszíteni.

máj. 29. 06:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az első válasz teljesen jó. A madarak nem hülyék, mindenhez hozzászoknak. Én seregélyekkel küzdök mindig, azoknál is 3 naponta változtatni kell a riasztó dolgokon, különben hozzászoknak, hogy az adott dolog nem jelent veszélyt. Hosszú távon nem lehetséges elriasztani őket.

És én is a madárhálót ajánlom.

Van direkt galambok ellen való, nagyobb lyukkal, ami nem annyira feltűnő, galambháló néven keress rá. A redőny miatt problémásabb, de megoldható. Ha kívül van a redőny, akkor belülre feszítsd ki. Lehet megbonthatóra is, kampókra akasztva, ha ki akarnál könyökölni a korlátra.

Vagy: ahová redőnyt fel lehet szerelni, oda lehúzható (rolós) szúnyoghálót is lehet. Drágább, de ezzel a rovarokat is kizártad. És ha rolós, akkor csak olyankor van lehúzva, mikor szeretnéd.

Azt mondjuk nem értem a kérdésedben, hogy ha le van húzva a redőny, akkor hogyan tudnak zavarni a galambok.

máj. 29. 06:46
 3/5 A kérdező kommentje:

06:46:

Úgy zavarnak, hogy hangosak. Nagyon. Azon a szinten hogy nem lehet tőlük aludni.

Emellett a redőny úgy helyezkedik el, hogy az erkélyre nem tudnak beszállni, de a virágtartóra igen. Azt viszont mindig tele van fekáliával.

máj. 29. 10:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, virágtartó. Erről nem szóltak a hírek idáig.

Vannak virágaid? Ha nincsenek, akkor könnyebb galambtüskét rászerelni. De ha vannak, akkor is megoldható, csak meg kell emelni. Pl. vízszintes betonvasra szereled. 2 betonvasra 2 sort, vagy amennyi szükséges.

máj. 29. 16:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Macska kell az erkélyre!
máj. 29. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!