Valaki tud megoldást galamb problémára?
5:03 van ahogy írom ezt, és már egy órája b*szogatnak a galambok. Panelban lakok kb 9 hónapja azóta ez rendszeres, és az erkély a hálószobából nyílik. Szerencsére az erkényen van redőny, így nem járnak be a galambok összesz*rni mindent, de az nonstop le van engedve. Műanyag károgó hollót már próbáltuk, egy ideig nem jöttek ezek a f*sszopók, de utána újra rászoktak.
Kérdésem: Mivel lehetne megszüntetni azt, hogy a galambok idejárjanak?
Ui. Bocsánat a trágár szavakért, nagyon ideges vagyok emiatt.
A galamb elèg okos, így ha valami mozdulatlan, előbb utóbb hozzászokik.
Hova jönnek a galambok?
Madárhálót lehetne kifeszíteni.
Igen, az első válasz teljesen jó. A madarak nem hülyék, mindenhez hozzászoknak. Én seregélyekkel küzdök mindig, azoknál is 3 naponta változtatni kell a riasztó dolgokon, különben hozzászoknak, hogy az adott dolog nem jelent veszélyt. Hosszú távon nem lehetséges elriasztani őket.
És én is a madárhálót ajánlom.
Van direkt galambok ellen való, nagyobb lyukkal, ami nem annyira feltűnő, galambháló néven keress rá. A redőny miatt problémásabb, de megoldható. Ha kívül van a redőny, akkor belülre feszítsd ki. Lehet megbonthatóra is, kampókra akasztva, ha ki akarnál könyökölni a korlátra.
Vagy: ahová redőnyt fel lehet szerelni, oda lehúzható (rolós) szúnyoghálót is lehet. Drágább, de ezzel a rovarokat is kizártad. És ha rolós, akkor csak olyankor van lehúzva, mikor szeretnéd.
Azt mondjuk nem értem a kérdésedben, hogy ha le van húzva a redőny, akkor hogyan tudnak zavarni a galambok.
06:46:
Úgy zavarnak, hogy hangosak. Nagyon. Azon a szinten hogy nem lehet tőlük aludni.
Emellett a redőny úgy helyezkedik el, hogy az erkélyre nem tudnak beszállni, de a virágtartóra igen. Azt viszont mindig tele van fekáliával.
Ja, virágtartó. Erről nem szóltak a hírek idáig.
Vannak virágaid? Ha nincsenek, akkor könnyebb galambtüskét rászerelni. De ha vannak, akkor is megoldható, csak meg kell emelni. Pl. vízszintes betonvasra szereled. 2 betonvasra 2 sort, vagy amennyi szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!