Siasztok! A napokban megjelentek a lakásban ilyen apró rózsaszín, fekete fejű kukacok.A szobába egyre több,falon,ágyon. Akármit csinálok (fertőtlenítek mindennap, porszívózok, ágyneműt cserélek stb.. Valaki valami bevált módszert?
Jó lenne tudni, mi az.
Társasház? Hányadik emelet?
Szomszédokkal konzultáltál?
1/1
Kertes ház. Másnál nem fordult elő ilyen.
Mézd meg a linken a képeket! Ha ilyen kukacokat látsz akkor az élelmiszermoly:
Kicsit kisebbek, de hasonlóak a ruhamoly kukacai is.
A forrást kell megtalálnod, hogy hol vannak a molyok és azokat kiírtanod. Sajnos ez nagyon hosszú, nehéz feladat mert mindenbe belepetéznek. Én évek óta küszködök az élelmiszermollyal, már rengeteg élelmiszert kidobtam. Most pár hónapig nyoma sem volt a télen, erre a hét végén megint találtam két molylepkét a kamrában. Volt amikor a teljes tisztogatás után a szalvétákba elbújva, a papír között a csomagban bújtak meg és ott keltek ki a kukacok, onnan kezdtek mászkálni újra mindenfelé. De ruhásszekrénybe is bújtak már be, ott is papír között voltak.
A linken látható molyokat kell keresni és azokat, a bepetézett, megrágott dolgokat kell kidobni, Bebújnak minden résbe és néha a boltból hozott, zárt lisztnek, búzadarának a csomagolásával kerülnek be a lakásba. Én a vásárolt ilyen terméket azonnal zacskóba teszem, azt dobozba, és így a dobozon, zacskón belül jelentek meg a kukacok idővel, vagyis nem kívülről jutottak bele hanem a peték már ott voltak amikor megvettem.
A kukacokat porszívózd össze, csak ürítsd ki a porszívót utána, mert a kukacok már a bebábozódáshoz keresnek helyet maguknak és ehhez jó a porzsák is. Használj molycsapdákat és minden molyt azonnal ölj meg!
Én nem vetném el a moly lehetőségét, mert nagyon sokféle van belőlük.
Pl aszalványmoly lárvája bár legtöbbször sárga, lehet rózsaszínes is, feje fekete. Bármilyen tárolt ételre jönnek, és nem csak a táplalékforrás közelében jelennek meg. Meg ha valamikor a padláson pl kukoricát tároltak, onnan is lejöhetnek repedéseken keresztül.
Itt egy angol cikk az aszalványmolyról:
6/6
Nem olyan mint a képen és szerencsére ételben vagy bármi másban nem lattam eddig. Inkabb a hálószobában van több. Képet esetleg tudod hogyan lehet feltölteni ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!