Mini rózsa 6 centis cserépben, a levelek szárastul leesnek, rózsaszín a hátuljuk, és itt ott fekete apró pöttyök láthatóak a szárukon, nem mozognak, mi lehet ez?
Valentin napra kaptam egy kis virágot, de sajnos néhány kis leveles szár fogja magát és leesik. Az ilyen leveleknél picit sárgásabb levél figyelhető meg, amiknek a fonákja nem teljesen zöld, hanem rózsaszínes árnyalatú. A lejött leveleken itt ott van egy egy, még tűhegynél is kisebb, inkább hajszál átmérőjű lyuk. A fekete kis valamik nem tudom mik.
A tipikus rózsabetegségek közül egyik sem felelt meg igazán ( interneten keresgéltem)
Mit tegyek a kis növény megmentéséért?
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Igen, idővel ki fogom, de egyelőre olyan pici, hogy nem hiszem hogy megmaradna.. Ha megfújná egy erősebb szél, netán kapná az esőt, nem maradna semmi, csak a szára..
Átültettem, tápoldatoztam, lehet csak kinőtte azt a mini cserepet
Ha lakásban tartod, nem fogja megérni, hogy kiültesd.
Nagyobb cserépben kiteheted most, nincsenek fagyok, az eső nem árt neki. Addig akklimatizálódik. Ha fagyot mondanak, akkor éjszakára beviszed hűvös helyre, utána kiteszed vissza, védett helyre, fal mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!