Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Mini rózsa 6 centis cserépben,...

Mini rózsa 6 centis cserépben, a levelek szárastul leesnek, rózsaszín a hátuljuk, és itt ott fekete apró pöttyök láthatóak a szárukon, nem mozognak, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Valentin napra kaptam egy kis virágot, de sajnos néhány kis leveles szár fogja magát és leesik. Az ilyen leveleknél picit sárgásabb levél figyelhető meg, amiknek a fonákja nem teljesen zöld, hanem rózsaszínes árnyalatú. A lejött leveleken itt ott van egy egy, még tűhegynél is kisebb, inkább hajszál átmérőjű lyuk. A fekete kis valamik nem tudom mik.

A tipikus rózsabetegségek közül egyik sem felelt meg igazán ( interneten keresgéltem)

Mit tegyek a kis növény megmentéséért?

Köszönöm, ha valaki tud segíteni!

#rózsa #rózsaszín #mini rózsa kártevő #leesnek a levelek
2016. febr. 17. 07:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Ültesd ki a kertbe. A szobarózsák nem szoktak megmaradni cserépben.
2016. febr. 17. 09:19
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, idővel ki fogom, de egyelőre olyan pici, hogy nem hiszem hogy megmaradna.. Ha megfújná egy erősebb szél, netán kapná az esőt, nem maradna semmi, csak a szára..

Átültettem, tápoldatoztam, lehet csak kinőtte azt a mini cserepet

2016. febr. 18. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha lakásban tartod, nem fogja megérni, hogy kiültesd.

Nagyobb cserépben kiteheted most, nincsenek fagyok, az eső nem árt neki. Addig akklimatizálódik. Ha fagyot mondanak, akkor éjszakára beviszed hűvös helyre, utána kiteszed vissza, védett helyre, fal mellé.

2016. febr. 19. 11:06
 4/4 rionen válasza:
Ha ki nem is de egy nagyobb cserépbe nyugodtan átültetheted és egy kis tojáshéjat jól összetörve keversz a földbe amibe ülteted lehet, hogy még virágozni is fog...
2016. febr. 19. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!