Kb 1 hete napi 2 egeret fogok a sufniban - elfogynak egy idő után, ennél valami hatékonyabb módszer kell, vagy reménytelen ?
Van egy sufni, ahol krumplit, hagymát, ilyesmiket tárolunk. Kb 2 hete észrevettem, hogy egér van. Kitettem egy hagyományos rugós egérfogót szalonnabőrrel és azóta stabilan megvan a napi 2 egér.
Érdekes módon az ételre (krumpli, alma) nem mentek rá.
Megszabadulok így egy idő után tőlük, tegyek ki valami mérget, vagy fogadjam el, hogy ez így marad?
Mezei pocok lehet, nem? Azok vannak idén borzasztóan elszaporodva. Nálam azok jöttek be kárt csinálni. De egy idő után nyilván elfogynak. Kb. 10-15 évvel ezelőtt is volt egy ilyen óriási pocoknépesség, aztán a következő évben már alig lehetett látni egy-kettőt. Szerintem valami betegség végzett velük a télen.
Vegyél még vagy 2 fogót, annyival gyorsabban fognak elfogyni. Még mindig sokkal olcsóbb dolog, mint folyamatosan a mérgeket venni. (Plusz így a macskákat se mérgezed. A megfogott egereket ki lehet rakni valahová, hogy a szomszéd macskák megtalálják, és odaszokjanak, ha nincs sajátod.) Én diót használok a fogókra.
4
Biztos nem jó csalit használsz. Mit teszel rá?
A sajtra nem szoktak rámenni, a macskatápra is csak ritkán.
A dió a csodafegyver. Bármilyen régi, avas dió jó. Meg kell oldani valami rézdróttal, hogy rákösd, ha fém fogód van.
Van, aki étcsokit használ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!