Sajnos ágyipoloskat fedeztem fel. Ha kidobom a ágyat szekrényeket, ruhákat kimosom zsákba teszem a díszeket stb. Csak egy matrac marad majd amin alszok meg a tv a szobába a tvbe nem mennek bele ugye?
"A ágyneműt 90fokon kell kimosni de a ruhákat is?"
Elegendő a 60 fokos mosás. Vagy szárítógép.
Én is láttam magamon csípéseket 1-2 hónapja. Kb. 3-at/éjszaka. Meg 1-2 fekete mákszemet az ágyneműn. És olyasmiket, ami akár levedlett kitin is lehetett. Élő poloskát nem. Szóval egy enyhe fertőzés lehetett. Lehet, hogy csak 1 rovar.
Kimostam az ágyneműt, pizsamát. Kiporszívóztam az ágyat. (Bár eközben semmi petét vagy hasonlót nem láttam.)
Egy teljes flakon biokill poloskairtót kipermezteztem az ágy köré a padlószönyegre és az ágy oldalára. Nem mentem át másik szobába, ott maradtam csalinak. Pizsamára húzott zokniban aludtam. A nyakamat nem találták meg, úgyhogy nem csíptek tovább.
4-5 nap múlva a mákszemek sem jelentek meg az ágyon. Valószínűleg kinyiffantak a rovarok, ahogy nap mint nap átmasíroztak a mérgezett területen. Két hét múlva még egy flakont szétfújtam a biztonság kedvéért. (Ezúttal Vebi Draker RTU-t, bár a biokill poloskairtó is hatásos volt.) Azóta semmi.
Egyszóval - van remény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!