Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Hogyan kapjam el az egeret?

Hogyan kapjam el az egeret?

Figyelt kérdés

Padláson lakok, és a padlásnak van az egyik oldalán egy elkülönített rész, ahol ki lehet menni a tetőhöz. Ott szerszámok, nem használt dolgok vannak. És onnan hallom, hogy az egér kaparászik. Egész este ezt hallgatom. Bejönni nyílván nem tud, de próbálkozik, meg full olyan hangja van mintha már itt lenne bent. Valahol az ajtó körül kaparászik, ahol ki lehetne menni a padlás másik részére. Van egy egérfogóm, ha tennék rá valami felvágottat, azzal elkapnám? Van macskánk, de tavaly beengedtem oda, és alig tudott vissza kijönni, és az egeret se hozta ki, pedig már jópár egeret elkapott…

Vagy mit ajánlotok, mivel tudnék megszabadulni tőlük? Esetleg lehet kapni olyan egérírtós dobozt, mint ami az intézményekben van?

2023. okt. 4. 00:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Intézményes dobozt a kártevőirtó cég hozza, patkányméreg van benne aminek a kezelése engedélyhez kötött.

Magánemberként is ki lehet őket hívni, kb 10 ezret kérnek.

2023. okt. 4. 01:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos, hogy egér. Nagyobb rovarok is tudnak ilyen kaparászós hangokat adni. Van olyan is, ami a fában rágcsál, annak is olyan a hangja.

De attól még próbáld meg az egérfogót, hátha tényleg. Dió a legjobb csali. De szalonna, kutyatáp, csoki, egyéb is hozhat eredményt.

2023. okt. 4. 07:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Lehet nem egér, nem tudom, de most reggelre az ajtó sarkában, a szoba sarkában, és a radiátor alatt is volt egy kevés nikecell “morzsa”.

Ilyenkor napközben mennyire aktívak az egerek? Mert akkor megint megpróbálnám a macskával elkapni, hátha ezúttal sikerül.

2023. okt. 4. 10:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Az egerek nappal is aktívak, de világos helyen kevésbé.

A macskák idegen helyen, ahová nem járnak be, eléggé idegesek szoktak lenni, és nem biztos, hogy érdekelni fogja az egér.

2023. okt. 4. 10:16
 5/5 A kérdező kommentje:
A macska elkapta. Aznap este felengedtem, és egyből elkezdte nézni az ajtót, ahol ki lehet menni a másik oldalra, le se vette a szemét. Beengedtem, kb 10 perc után kihozta. Szerencsére nem patkány volt, de hosszúságra mint egy kiskanál.
2023. okt. 7. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!