Mit csináljak a hangyákkal a cicám táljánál?
Nálunk is feltűnnek évente egyszer-kétszer. Alapos fertőtlenítős felmosás, majd beszoktam fújni a macskatálak környékét biokillel. Megvárom, hogy megszáradjon és úgy teszem le a tálakat, a lefújt zóna mellé pedig megy a raid hangyacsapda, a mi hangyáink ezt jobban szeretik, mint a macska kajáját szerencsére, aki mégis a kaja irányába indulna, az meghal. :D
Olvastam olyat is, hogy egy peremes tálcába vizet kell tenni és abba a cica tálakat. Nem tudom, hogy ez mennyire segít. Nem mennek bele a tálba oké, de gondolom keresnek más ehetőt a lakásban...
Kutasd ki, hol jutnak a hangyák a lakásba és a kijáratot fújd le hangyaölő psrayjel. Ha nálatok laknak (leginkább a fel-le vezető csövek tájékán, akkor ott irtsd ki őket.
Szomszédban nincsenek? Irtsátok közösen.
"tettem ki hangyacsapdát többet is"
És mi történt? Hangyacsapdán csalétket értesz?
Egyetlen hangyacsapdának elégnek kell lennie ahhoz, hogy eltűnjenek a hangyák. Ezek a szerek úgy működnek, hogy a hangyák behordják a bolyba, mindegyik eszik belőle, és nagy egyetértésben elpusztulnak.
Milyen csalit használsz? Pl. a Protect nevűt nem szeretik. De az is működik, ha több eszed van, mint a hangyáknak.
Gondolom, megfigyelted már, hová hordják el a macskakaját, hol a bejáratuk. A vonulást látod.
Erre a helyre tegyél ki egy körömnyi macskakaját, mert azt láthatóan szeretik, kissé szétkenve pl. egy darab alufólián. Várd meg, hogy belepjék a hangyák. Akkor öntsd rá a csalit, amit amúgy nem hordanak el. Ha átveszi a macskakaja szagát, akkor el fogják vinni, és a bolyban majd megeszegetik.
Ha eltűntek, akkor szüntesd meg a lyukat, ahol kijártak hozzád. (Ha megmaradnak, akkor hiába csinálod, mert keresnek/készítenek új lyukat.)
Ha csak lefújod őket, akkor csak az a pár döglik meg, amit lefújtál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!