Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Egérfogót, egérragasztót vagy...

Egérfogót, egérragasztót vagy egérmérget vegyek?

Figyelt kérdés
Az előbb láttam egy egeret a konyhában. Mielőbb el szeretném kapni. Melyik lenne a legjobb mód a három közül?

2023. ápr. 25. 21:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%

Mérget ne használj, ha olyan helyen doglik meg lessz mit szagolni.

Meloba igaz patkany volt ami nagyobb, de hetekig buzlott, a falat meg nem lehetett elbontani.

2023. ápr. 26. 14:23
 12/27 anonim ***** válasza:
35%

#8 Az egérfogó pontosan ugyanolyan hatékony, mint a ragasztó. Mindkettő ugyanazon az elven működik: Csalétekre rámegy az egér. Csak éppen nem mindegy, hogy azonnal elpusztul az állat vagy napokig a ragasztóban szenved, ameddig éhen nem pusztul. Nem mellesleg a rossz helyre kitett ragasztó más élőlényekre is súlyos veszélyt jelent, amire minden évben számtalan precedencia is van. Nem véletlenül lobbiznak az állatvédők, hogy tiltsák be a forgalmazásukat.

Nem mellesleg egyetlen egérről szól a kérdés. Mégis mihez kell hatékonyság egyetlen darab egér elfogásánál? Kihelyezi a csapdát, rázárja a szobaajtót, ételeket elrakja a szekrénybe. Ennyi.

2023. ápr. 26. 15:40
 13/27 anonim ***** válasza:
59%

Hát, én már láttam ragasztóban vergődni meg visítani egeret. Nem szeretnék megint látni.

Egérfogót szoktam használni, dióval. Üzembiztosan elkapja az egereket, és azonnal öl.

2023. ápr. 27. 07:02
 14/27 A kérdező kommentje:
12: Remélem, hogy tényleg csak egy darab egér van. Mindazonáltal, mivel ez beltér, semmi más nem ragadhat bele.
2023. ápr. 27. 07:09
 15/27 anonim ***** válasza:
78%

a csapdától egyes egerek félnek, gyanakodnak napokba telhet, mire megbarátkoznak vele és esznek róla

a ragacsba meg simán belegyalogolnak

2023. ápr. 27. 07:14
 16/27 A kérdező kommentje:

15: Én is erre gondoltam.

Gondolom, mérget rakni felesleges a ragacsba, mert ha egyszer beleragadt, akkor már nyilván nem eszik semmit.

2023. ápr. 27. 07:21
 17/27 anonim ***** válasza:
57%

a ragacsba diót, tökmagot, szotyit lehet tenni, csak csalogatásképp

aztán meg ha megvan, ráteszel egy újságot és egy borosüveggel kiklopfolod, oszt mehet a kukába.

nem fog napokig szenvedni és tiszta marad a kezed.

2023. ápr. 27. 09:26
 18/27 anonim ***** válasza:
88%

16# Ragacsba mérget? Igen felesleges 🤣.

Ha valaki biztos ami biztos alapon gondolkodik, de tök felesleges.

Még ha a méreg azonnal hatna akkor öngyilkos tudna lenni a kínhalál helyett de az egér nem így gondolkodik

2023. ápr. 27. 13:40
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

Nekem most télen volt 3 egerem. 2-t megfogtam ragasztóval. Az utolsó nem volt hajlandó belemenni (minden egérnek új ragasztó volt kirakva). Raktam bele szotyit, kolbászt, sajtot. De nem.

Előtúrtam 2 hagyományos fa egérfogót. Kolbászt bele. Az egyiket felállítottam, a másikat nem. Láttam kb 30 perc múlva, hogy kilopta kolbászt, odaraktam a felhúzottat, 1 órán belül megvolt az egér.

2023. ápr. 27. 22:13
 20/27 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk két ügyes macskosz gondoskodik az egérmentességről.

Elég vicces volt, feleségem anno, amikor még nem volt macskánk, kölcsön akart kérni egyet, hogy majd az megfogja az egereket 🤣 aztán visszaadja (amúgy értelmes nő). Aztán hamar belátta, hogy a macska nem kölcsönözhető bér - egervad@szatra.

Szerintem több egér lesz nálad ezért több módszert alkalmazz. Az egér ritkán telepszik meg egyedül

2023. ápr. 27. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!