Egérfogót, egérragasztót vagy egérmérget vegyek?
Mérget ne használj, ha olyan helyen doglik meg lessz mit szagolni.
Meloba igaz patkany volt ami nagyobb, de hetekig buzlott, a falat meg nem lehetett elbontani.
#8 Az egérfogó pontosan ugyanolyan hatékony, mint a ragasztó. Mindkettő ugyanazon az elven működik: Csalétekre rámegy az egér. Csak éppen nem mindegy, hogy azonnal elpusztul az állat vagy napokig a ragasztóban szenved, ameddig éhen nem pusztul. Nem mellesleg a rossz helyre kitett ragasztó más élőlényekre is súlyos veszélyt jelent, amire minden évben számtalan precedencia is van. Nem véletlenül lobbiznak az állatvédők, hogy tiltsák be a forgalmazásukat.
Nem mellesleg egyetlen egérről szól a kérdés. Mégis mihez kell hatékonyság egyetlen darab egér elfogásánál? Kihelyezi a csapdát, rázárja a szobaajtót, ételeket elrakja a szekrénybe. Ennyi.
Hát, én már láttam ragasztóban vergődni meg visítani egeret. Nem szeretnék megint látni.
Egérfogót szoktam használni, dióval. Üzembiztosan elkapja az egereket, és azonnal öl.
a csapdától egyes egerek félnek, gyanakodnak napokba telhet, mire megbarátkoznak vele és esznek róla
a ragacsba meg simán belegyalogolnak
15: Én is erre gondoltam.
Gondolom, mérget rakni felesleges a ragacsba, mert ha egyszer beleragadt, akkor már nyilván nem eszik semmit.
a ragacsba diót, tökmagot, szotyit lehet tenni, csak csalogatásképp
aztán meg ha megvan, ráteszel egy újságot és egy borosüveggel kiklopfolod, oszt mehet a kukába.
nem fog napokig szenvedni és tiszta marad a kezed.
16# Ragacsba mérget? Igen felesleges 🤣.
Ha valaki biztos ami biztos alapon gondolkodik, de tök felesleges.
Még ha a méreg azonnal hatna akkor öngyilkos tudna lenni a kínhalál helyett de az egér nem így gondolkodik
Nekem most télen volt 3 egerem. 2-t megfogtam ragasztóval. Az utolsó nem volt hajlandó belemenni (minden egérnek új ragasztó volt kirakva). Raktam bele szotyit, kolbászt, sajtot. De nem.
Előtúrtam 2 hagyományos fa egérfogót. Kolbászt bele. Az egyiket felállítottam, a másikat nem. Láttam kb 30 perc múlva, hogy kilopta kolbászt, odaraktam a felhúzottat, 1 órán belül megvolt az egér.
Nálunk két ügyes macskosz gondoskodik az egérmentességről.
Elég vicces volt, feleségem anno, amikor még nem volt macskánk, kölcsön akart kérni egyet, hogy majd az megfogja az egereket 🤣 aztán visszaadja (amúgy értelmes nő). Aztán hamar belátta, hogy a macska nem kölcsönözhető bér - egervad@szatra.
Szerintem több egér lesz nálad ezért több módszert alkalmazz. Az egér ritkán telepszik meg egyedül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!