Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Patkány élvefogó mennyire...

Patkány élvefogó mennyire hasznos?

Figyelt kérdés
Tavasszal láttam először az udvaron patkányt, vannak csirkék, kacsák és nyilván a kukorica, búza csalogatja őket. Pár kisállatnak a fejét megrágta, de a méreg se ritkítja. Most van lehetőségem hozatni élvefogó csapdát, erről van valakinek véleménye? Mennyire hasznos? 1 csapda csak 1 patkányra elegendő? Tényleg nincs jobb ötlet ennél, a méreg is olyan hogy eltűnik, de ahol 1 patkányt látni, ott sok van. Annyira okosak hogy nem lehet túljárni rajtuk.
2022. okt. 3. 14:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha a hordó műanyag, akkor elhiszem, hogy kirágja.
2022. okt. 4. 13:32
 12/15 anonim ***** válasza:

"2 nagy kocsi sóder és 50 ezer ft értékű cement van benne"

Nem tudom, 4 éve mennyi cementet adtak 50-ért, mondjuk, 300 kg-ot. Aljzatbeton esetén ez pont 1 m3 sóderhez elég. Ha 2 nagy kocsi sóderhez keverted, akkor azt még a giliszta is átfúrja, nem hogy a patkány.

Rendes betonnal a pati nem tud mit kezdeni, ezt hidd el.

(A műanyag az más, abban nincsenek kis kődarabok, tehát forgácsolható.)

Élvefogóhoz nem értek, de te miért akarod élve elfogni őket? Egyszerűbb és legalább annyira hatásos a hagyományos lecsapós csapda, kolbásszal vagy dióval csalizva. Csak ki kell kötni valahová, mert ha véletlenül úgy fogja meg, hogy nem üti agyon, akkor elviszi a csapdádat a szomszédnak.

2022. okt. 7. 14:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Kicsit drágán veszed a cementet.

2022. okt. 7. 16:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Igazad van, elszámoltam. :)

De ha 2 kocsi sóderrel kevered, még akkor is elég sovány.

Amit bizonyít is, hogy a patkány átfúrta. Rendes betonnal nem bír.

2022. okt. 7. 17:33
 15/15 A kérdező kommentje:
Miért kell okoskodni? Írtam hogy a 2 kocsi sóder hány mázsa? Na ugye... az ólam erős, valószínű ti még nem találkoztatok patkánnyal és nem tudjátok hogy bármit átrág.
2022. okt. 7. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!