Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Ágyi poloska, csak az ágynak...

Ágyi poloska, csak az ágynak a kis fa réseibe képes megbújni, vgy akár a gördeszka réseibe is?

Figyelt kérdés

Bocsi, biztos hülye kérdés, de nem rég volt ágyi poloskánk sajnos, és bezsákoztam a gördeszkám, amit most visszahoznék a kinti tárolóból, viszont ugye az irtó ember mondta, h akar poszterek mögé, (ezért le is vetette a posztert) vgy az ágyak kis réseibe is szeretnek megbújni, mert sötét hely...a poszter mögött is sötét van, ezt mondta a férfi aki irtott.

És nemtudom, h most jot teszek e magamnak, hogy az ágyi poloskas időbe kivott deszkámat visszahozom e, akkor vajon abba vhol lesz e amit nem fogok észre venni, vgy nem? Igazából senkinek nem hiányzik egy újabb irtás. Nekem most csak a deszka lapja kellene csak... De lehet jobban jarok ha vhol veszek csak egy lapot.

2022. szept. 29. 13:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10-es, te láttál már életedben amúgy használt gördeszkát? Eleve alul egy fém rész felszerelésével vannak rögzítve a kerekek. Ha a fém rész meglazul, simán lehet 1-2 mm-es, vagy akár nagyobb rés is. Azt sem tudjuk, hogy milyen minőségű és állapotú gördeszka volt, mennyire volt kímélve. Simán lehetnek rajta ütések, kopások, akár a széléből is hiányozhat kisebb-nagyobb darab, utat engedve ezzel a gördeszka fa szerkezetének belsejébe, ráadásul a lakkozott réteg is a használattal gyengül. Szóval kockázata simán lehet. Persze, lehet azt remélni, hogy nincs benne poloska, és ha volt is, már megdöglött, de ha meg tévedtünk, akkor megint mehet majd a vegyszerezés, ami nincs ingyen, plusz egy újabb aggodalom a családnak. Egy gördeszka nem akkora tétel, hogy ne lehessen újra megvenni. Egy vadiúj gördeszkánál tényleg minimális a kockázat, de miután nem tudjuk, hogy ezzel mi az ábra, milyen állapotú, így igazából a kérdezőn múlik, hogy meg akarja-e rizikózni, mert pl. személyes kötődése van hozzá, vagy inkább vesz egy újat.
2022. szept. 30. 10:32
 12/14 anonim ***** válasza:

11

A kérdező azt írja, csak magára a deszkára van szüksége. Tehát ohne kerék, egyéb fém szerkezet. Ezeket már kint leszereli, és permetezhet.

A deszka pedig nem lehet olyan rossz állapotú, hogy a felületi hibáiban bármekkora ma született poloska el tudjon bújni, és ne lehetne simán vízzel leveretni onnan. Rovarölőszerről nem is beszélve.

De amúgy a válasz tartalmazta, hogy ha rések vannak, abban el tud bújni bizony, egy ízzé-porrá tört deszka esetén. Viszont a kérdező eddig nem írt olyat, hogy már csak tüzelésre alkalmas deszkáról lenne szó.

2022. szept. 30. 10:48
 13/14 October15 ***** válasza:
100%
2.: Értem én, hogy nem csak az ágyban van, ne égess ki. :D De a kérdező azt haluzza, hogy molekuláris szinten beépül a lakkozott fába. Én arról beszélek, hogy a szemmel látható résekbe mászik be, lehet az bárhol... egy gördeszka lapon meg hát nincs ilyen. :D
2022. okt. 7. 10:26
 14/14 October15 ***** válasza:
100%

Áh kérdező elnézést, nem vagyok gondolatolvasó, a te lapod nyilván családi örökség és már vagy 20 éves... oké akkor tényleg lehet rajta akkora repedés amibe bemászik egy durván 5 miliméter hosszú, 3 miliméter széles, és 2 miliméter vastag állat. :D Akkor fogalmazok másképpen: ha nem üknagyapád vágódeszkájára raktár még anno a bányából csórt csille görgőket akkor sanszosan nem mászik a deszka lapba a poloska. :D

Az ugye megvan, hogy attól hogy nem deszkázok még lehet fogalmam a szubkultúráról, hova tovább ismerhetek olyanokat akik deszkáznak? :D Jó nyilván nem 20 éves lapokkal, meg nem egy lapot őrízgetnek mint vmi családi erekjét. Szóval ez alapján: vegyél elő egy másik lapot? XD Vagy vegyél egy újat ha valami fura oknál fogva nincs.

2022. okt. 7. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!