A szomszéd fáján lévő 30 cm-es darázsfészek miatt kihez lehet fordulni?
A hétvége folyamán vettük észre, hogy a mi kerítésünkhöz közeli fájukon van egy 30-35 cm-es kiépített darázsfészek, melynek bejárata pont felénk néz. Annak ellenére, hogy alapvetően nem vagyunk beszélőviszonyban, rögtön szóltunk nekik, nehogy nagyobb baj legyen. Ők viszont azóta sem csináltak semmit a problémával...
Ilyenkor mit tudunk tenni? Kihez lehet ilyenkor panasszal fordulni/ vagy segítséget kitől kérjünk? Az önkormányzat borzasztó a faluban, sosem segítenek semmiben...
Most attól tartunk, hogy ha esetlrg le is szedik a szomszédok, hozzánk fogják dobni, bosszúból...
A rosszindulat sugárzik a magyarokból, és még az első kommentelők közül az egyik nem értette, miért aggódunk azért, hogy esetlegesen átdobják... Nem alaptalan a dolog, ugyanolyan utálatosak és rosszakarók a szomszédaink, mint a tisztelt kommentelők votlak!!!!!
Köszönöm annak a pár válaszolónak, akik komolyan vették a problémát. Igen, allergiásak vagyunk a darázs és méh csípésre is, ezért félünk. És leskelősni gondolom az a kedves kérdező szokott, aki ezt feltézelezte rólunk. Mint ahogy azt említettem, a kerítés mellett van a fájuk, a lomb egy része át is lóg. SZERENCSE, hogy észrevettük, mert azóta kerüljük a kert azon részét.
A rosszmájú és tájékozatlan kommentelők a jövőben legyenek szívesek máshol elütni az idejüket, mert unatkoznak!
Én ilyen csapdát használtam darazsak ellen
https://www.youtube.com/watch?v=7FhifTGKtUQ
Gyakorlatilag két nap alatt megszűnt a probléma, pedig én azt sem tudtam, hol a fészek. Ráadásul nem szólhat érte a szomszéd, mert a te telkeden van. Plusz előny, hogy ha máshol is van a közelben darázsfészek, akkor azok is rá fognak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!