Milyen permetszerrel ajánlott a padláson a darázsfészkeket lefújni, hogy elpusztuljanak a rovarok?
Nem fogok ilyesmit szakemberrel végeztetni.
Csak kíváncsi voltam, hogy valaki nem e tud tanácsolni, megfelelő vegyszert, aztán méhészruhában és maszkban én is szívest örömest elvégzem a munkát és a többlet összeget amit a szakembernek adtam volna majd gondosan elköltöm másra.
Féktisztítóból a kloroformszerű fajta. 5 másodperc (mondjuk azalatt végig fújod nekik abból a távolságból, amiből fedi őket kirajzással is, kis tapasztalatot igényel)
Mielőtt a méregzöldek megnyikkannának: elpárolog a francba. Ha te nem lövöd ki, kilövi más. A darázscsípés halálos az arra érzékenyeknél. Állítsuk arányba!
Nálunk 9-től zivatarok voltak...így darázírtás volt a padláson.
Én féltisztítóval+ hosszúszárú gázgyújtóval veszem célba őket évek óta. Csak pici spricc,így is méteres a láng,nehogy meggyújtsd a cseréplécet!
Ha alátétfólia van,akkor nem játszik!
Fontos,hogy pár nap múlva le kell szedni a fészkeket,és lehordani,elégetni.
Ezek pont a szőlő érésére kelnének,-nem fognak!
A féktisztító meg bármi olajos dolog megöli őket, de csak amit konkrétan sikerül beteríteni vele.
Jobban jársz, ha veszel bármilyen darázsirtó vagy légyirtó vagy repülőrovar-irtó sprayt, ezek mikroszkopikus cseppekben kavarognak a levegőben, és azokat is elérik, amiket te nem is látsz.
Egy hűvösebb hajnalon felmész, amikor még a fészken van az összes, lefújod őket, és kész. Nem kell tőlük félni, még 20 fokban is elég merevek reggel, nem fognak megtámadni. 10 perc múlva visszamész, és lelökdösöd a fészkeket, hogy az esetleg távol lévő példányok ne tudják felnevelni az új generációt. (Legyen nálad spray a biztonság kedvéért.)
Én már legalább 100 ilyen fészket lefújkáltam az évek során, és soha egyetlen egy sem csípett meg. A lényeg, hogy legkésőbb reggel 7-ig, és legfeljebb 20 fokig csináld, akkor garantáltan fürdőgatyában sem fog egy csípés sem érni, kivéve, ha konkrétan a fészek alatt álldogálsz még egy darabig a fújás után, és a nyakadba potyognak. (9-kor végezve és 25 fokban se valószínű, hogy bajod esne, de ott már résen kell lenni, és szükség esetén távolabb menni 3-4 méterrel, ez is saját tapasztalat.)
Fészket megbontani csak méhészruhában szabad még hűvösben is, de az ilyen szabadon álló fészkektől egyáltalán nem kell félni, ha nincs legalább 30 fok, mert mire a darazsak észbe kapnak, már le lesznek fújva, és onnantól már semmi nem érdekli őket, csak a vonaglással lesznek elfoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!