Mi lehet a penész oka és mit tegyek ellene?
Kb 1 2 hete észrevettem hogy az ágy és fal között tiszta fehér por minden akkor felporszívóztam és szódabikarbónás vizzel letöröltem mindent (valszeg túl híg volt) most az ágy alsó fal felöli oldalán megint kijött és 20%os ecettel át itattam az ágy szélét
Nem tudom mitől alakul ki😥
Az ablak alatt van az ágy és kb 0 24 nyitva van
Azt tudom elképzelni hogy este a dög melegbe izzadok és annak a páratartalma miatt
A penesz az gomba. Gomba ellen luggal vedekezunk… tehat nem ecettel,mert az sav. A szodabicarbona az lugos,az jo.
De aprnesz okat kell megszuntetni. Szerintem beazik kintrol a szobad: rossz a szigeteles
Ha FEHÉR, akkor feltehetöen NEM penész - az szürke vagy fekete -, hanem valami más, esetleg salétrom. Vagy a festék pörög a falról.
Egy kép sokat segítene.
Salètromos a fal, vizesedik valszeg alulról.
Ha a környezet úgy alakul, lehet penész is a továbbiakban.
Ha a fal salétromos, akkor alulról vizesedik. Ezt nehezebb megoldani.
Ha csak penészről van szó, annak az okát, a magas páratartalmat rejtett ablakszellőzőkkel könnyen, gyorsan és olcsón meg lehet véglegesen szüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!