Bolha! Van rá valami megoldás?
Párommal ideiglenesen a mamájánál lakunk,amég elkészül a házunk. Itt is és a környéken is állattartás működik, lehetetlen elkerülni a bolhákat,kb 30db csípés van rajtam összesen. 34hetes terhes vagyok. Rémélem nem, de lehet ide kell hazahoznom a babámat. Félek, hogy meg ne csípje a bolha.. van esetleg valami konnektorba dugható mütyűr vagy házi praktika, hogy ezt túléljük? Borzasztó égő, viszkető, hólyagos csípése van. Nekem is kibirhatatlan nem hogy egy csecsemőnek..
A páromat is idegesíti rendszeresen fúj kint valamit én meg bent takarítok. Befújni bent vagy az ágyba ezeket a porokat szórni nem merek a terhesség alatt.
Naponta többször alapos porszívózás, domestosos vagy hipós felmosás és szórjatok szét vagy 2 zsák diófalevelet mindenhol. Az ágy oldalában is!
Ez ugyan ronda lesz (2 hétig) és mindig össze kell kotorni porszívózás/felmosás előtt, de garantáltan kipusztítod a bolhákat! Kipróbálva!
Leírta, hogy sem befújni, sem porokat szórni a terhesség miatt nem mer. Ez érthető is!
Ezért mondtam ezt a régi, de nagyon eredményes módszert.
2-es vagyok. A biokill kisgyerekek és háziállatok mellett is biztonságosan alkalmazható.
Lehet bohóckodni falevelekkel, meg ecettel meg porszívóval, csak semmit sem ér.
Miért hazugtolsz meg, amikor leírtam, hogy kipróbálva?!
80 m2-es örökölt házból irtottuk ki így a bolhát, pedig ott annyi volt, hogyha beléptél, a meztelen lábad fekete lett a bolhától.
De felőlem mindenki azt csinál a bolháival amit akar, nem fogok vitatkozni.
Mindenkinek köszönöm a segítőkész választ! Kutya,macska nincs. Erre tyúk, disznó van..
Először mindenképp kipróbálnám az egyszerűbb megoldást, de minden opciót megtartok csak haszna legyen.
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer!
Várom továbbra is a praktikákat.
Én 34 hetes terhesen biztos nem kisérletezgetnék semmivel, hanem hivatásos irtókat fogadnék fel. Nincs már a házipraktikákra idő a baba érkezéséig!
Ilyen környezetbe nem szabad hozni egy újszülöttet, mert a bolha nem csak kellemetlen a csípései miatt, hanem rengeteg betegséget terjeszt (minimum bélférget)
Nem kioktatást kértem hanem “segítséget”.
Bőven elég egy ház teljes felujítása és a baba dolgok beszerzése. Valószínűleg, ha a saját házamból kellene kipusztítani ehez fordulnék.
A segítő válaszokat nagyon szépen köszönöm. :)
A saját állatoknál és a környezetben is érdemes lenne kiirtani a bolhákat, akkor nem tudnának honnan újak bejönni, mert úgy nincs sok értelme a szobai irtásnak, ha áradnak befelé. Pl. Piretrin por, vagy tetszőlegesen bármi alkalmas szer. Az állatok érdekében is jó volna, ezt egy rendes gazdának meg kellene tenni.
A lakásban meg nyugodtan lehet használni Biokillt.
A forgalmazó konkrétan ezt írja:
"Akár a gyerekszobában, vagy konyhában, élelmiszerek közelében is használható!"
De itt van a hivatalos biztonsági adatlapja is:
"Nem ajánlatos felhasználások
Nem állnak rendelkezésre adatok"
"Veszélyes bomlástermékek
Veszélyes bomlástermékek nem ismertek."
A szövegben a rengeteg "Nem állnak rendelkezésre adatok" mondat természetesen nem azt jelenti, hogy nem vizsgálták, hanem hogy nem találtak ilyent. A rovarölőket komolyan szokták vizsgálni, minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!