Ágyi poloskák! Több lent?
Ágyi poloskáink vannak, nemrég fedeztem fel őket. Eléggé elszaporodtak már, kb az én szobámban ütötték fel utolsónak a fejüket. Mint kiderült, anyám már korábban is észlelte őket, de nem csinált semmit és nem is tartotta fontosnak, hogy szóljon bárkinek a családban róla (minek is az, nem?). Miután említettem neki, hogy ezek itt vannak, elkezdte átrendezni a szobáját meg minden, amit nem szabadna ilyen helyzetben tenni, ahogy olvastam, és azóta a poloskaállomány jó része engem zabál éjjelente. Már aludni sem alszok miattuk szinte és kezdek lassan megtébolyodni tőlük.
Ahogy néztem a neten, a poloskairtás nem a legolcsóbb mulatság. Anyagilag rendkívül rosszul állunk már egy ideje, ezért még havonta akár ezer forint is lassan luxusnak számít. Mit tudok tenni, ha közben az egész családom tesz az egészre magasról?
Ráadásul túlzsúfolt házról van szó, amiben millió meg egy helyre bújhatnak meg, és minden kétséget kizáróan anyám hozta haza őket, mikor valami használt ágyat beszerzett (és ez a szokása nem akar elmúlni, mert szerinte biztos nem, de közben más opció nem áll fent). Onnan tudom, hogy csak ő lehetett, mert papám beteg, nem megy semerre, húgaim iskolájában senkiről nem tudunk, hogy poloskák marnák szét naponta, és ugyanez igaz az én iskolámra is.
Már félek emberek közé is menni, mert nem is akarom senkinek átadni.
Ahogy utána olvastam, azt írták, hogy gyakorlatilag a házi praktikák akkor talán kis eséllyel hatékonyak, ha nincsenek elszaporodva, de itt az már megtörtént és nem akarom még rosszabbá tenni a helyzetet pakolgatással, de már nagyon elegem van belőle, hogy a kezeim és a lábaim meg már a fejem is szét van marva.
Milyen opcióim vannak?
Huh...
Nem akarlak elkeseríteni, egyik barátnőm Pesten szívott velük nemrég.
25 000 volt alkalmanként az irtás (kettőn van túl), de azzal vígasztalták, hogy ha a harmadik kezelésre sem tűnnek el, onnantól csak a kiszállási díjat számolják.
60 000 -ért tudta elvitetni a fészket képező ágyat, és egy csomó cuccát ki kellett mellé dobnia.
Szakember segítsége kell. Nincs más megoldás.
Egyik tesóm szenvedett velük. Anyósa vitt be a lakásba valami használt fotelt vagy kanapét, így hurcolta be őket...
Ha anyád egy gyűjtögető, akkor nincs más megoldás, el kell költözni. Hiába lesz kiirtva az ágyi poloska, ha minden szenetet felhord az utcáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!