Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Patkányt hogy fogjam meg?

Patkányt hogy fogjam meg?

Figyelt kérdés

Sajnos a szuterén-pincerészbe beszökött az ajtón egy szem patkány, és most a farakásban lakik, terményt, almát, papírt rág, összemászik mindent. Kutya is lent van éjszaka, de többnyire alszik, ha úgy van előjön ugyanúgy tőle... (van kamera lent)

Próbáltam már sok fajta csapdát, sikertelenül. Van lecsapós megölős, nem megy rá. Csináltam élvefogó ládát, rahedli neki tetsző kaja van bele, nem megy bele. Próbáltam vizes vödröt, nem esett bele, rá se ment. Próbáltam minimális megvilágítás mellett, a sötétben légpuskával megvártam hátha előjön a szokott időpontban, hát nem jött a "szóróra"... Kétszer próbálkoztam, ültem több mint két órát alkalmanként tök csendben a hidegben, de semmi.

Van valami egyéb gyors és hatásos módszer? Mert ez egy iszonyat óvatos jószág, semmibe nem megy bele, semmit nem vesz fel ami gyanús neki. Méreggel nem akarok próbálkozni, meg a gipszes-vizes történettel sem...

Drótos fogóba se menne bele, az is biztos, elektromos házi-barkács csapdával megint csak nem akarok próbálkozni, ahogyan azzal sem hogy a családban lévő másik fogós kutyát "munkára fogom", valahogy nincs kedvem időm szétpakolni a farakást...

2022. jan. 10. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
34%

Van elektromos patkány riasztó. Azzal talán ki tudnád mozdítani a konfort zónájából, valamint elkerülhetnéd, hogy megint legyen ilyen eset.

De ez ugye költségesebb megoldás, inkább hosszabb távra éri meg.

2022. jan. 10. 10:21
 2/5 anonim ***** válasza:

A csapdához odavezető utat is fel kell szórni eledellel.

https://www.youtube.com/channel/UC1mlhyeSnoz5wIlFAcPWncA

2022. jan. 10. 10:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszerű, nekünk egy nagyon ravasz egerünk van...Mi most eltávolítottuk az ennivalót a helységből és lecsapós csapdával próbálkozunk. Patkányt szerintem egyszerre többféle módon kell kiiktatni. Én úgy gondolom, hogy amíg táplálékot talál ott, ahol most van, nem fog elmenni. Viszont ha nincs kaja, a hideg miatt esetleg marad és akkor ráfanyalodna a csapdás kajákra. (Véleményem szerint a patkányméreg lenne a legcélravezetőbb)
2022. jan. 10. 11:01
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 én is így gondolom, el is van pakolva minden másik helyiségbe, de nem zárható ajtóval, szóval nappal - bár kétlem hogy megtenné - garázdálkodhat. Éjszaka ott lesz a kutyánk, a fekvőhelyét elhelyeztem "útba", szóval nem mer majd kimozdulni onnan, és csak a csapdás étel marad. Abban bízok hogy lankad majd a figyelme ébersége és besétál az élvefogóba. Nem sok kéne pedig, egy pici fejmozdítás részéről, mikor le akarná a kampóról húzni a szalonnát, és már csapódna is az ajtaja.
2022. jan. 10. 11:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Sajnos van két egerünk is, azok meg befúrták magukat az ajtó alatti rosszul kivitelezett beton lépcső alatt. Na azt megszüntettem tegnap, csak az egér viszont maradt. Nekik is van drótcsapda, szerinted foglalkoznak vele...? Az is élvefogó, felső csapóajtós. Pedig őket kevésbé érdeklem, néha ott lézeng mikor ott vagyok csinálok lent valamit.
2022. jan. 10. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!