Patkányt hogy fogjam meg?
Sajnos a szuterén-pincerészbe beszökött az ajtón egy szem patkány, és most a farakásban lakik, terményt, almát, papírt rág, összemászik mindent. Kutya is lent van éjszaka, de többnyire alszik, ha úgy van előjön ugyanúgy tőle... (van kamera lent)
Próbáltam már sok fajta csapdát, sikertelenül. Van lecsapós megölős, nem megy rá. Csináltam élvefogó ládát, rahedli neki tetsző kaja van bele, nem megy bele. Próbáltam vizes vödröt, nem esett bele, rá se ment. Próbáltam minimális megvilágítás mellett, a sötétben légpuskával megvártam hátha előjön a szokott időpontban, hát nem jött a "szóróra"... Kétszer próbálkoztam, ültem több mint két órát alkalmanként tök csendben a hidegben, de semmi.
Van valami egyéb gyors és hatásos módszer? Mert ez egy iszonyat óvatos jószág, semmibe nem megy bele, semmit nem vesz fel ami gyanús neki. Méreggel nem akarok próbálkozni, meg a gipszes-vizes történettel sem...
Drótos fogóba se menne bele, az is biztos, elektromos házi-barkács csapdával megint csak nem akarok próbálkozni, ahogyan azzal sem hogy a családban lévő másik fogós kutyát "munkára fogom", valahogy nincs kedvem időm szétpakolni a farakást...
Van elektromos patkány riasztó. Azzal talán ki tudnád mozdítani a konfort zónájából, valamint elkerülhetnéd, hogy megint legyen ilyen eset.
De ez ugye költségesebb megoldás, inkább hosszabb távra éri meg.
A csapdához odavezető utat is fel kell szórni eledellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!