Help! Fehér, víz felszínén "ugráló" fehér színű valamiket találtam, mikor a vízből kivettem az orchideát. Mi lehet az?
Átültetés is segít? Gondoltam erre. Lemosom az orchideát ahogy kiszedem a földjéből langyos vízzel aztán újba át.
Vagy mit ajánlotok? Rovarölő? Milyen fajta?
Dehogy kell átültetni. A földdel nincs baj (vagy ha van, az független az állatkáktól). Az átültetés egy felesleges sokkhatás a növénynek, csak szükségből szabad csinálni.
Mint írtuk, legfőbb dolog, hogy fejezd be a túlöntözést, heteken belül maguktól is el fognak tűnni. Csak az kell hozzá, hogy ne legyen folyamatosan túl nedves a közeg, két öntözés közt száradjon ki a növénynek is megfelelő mértékben. Ez önmagában is elég lesz.
Ha gyorsabb megoldást akarsz, akkor használd azt a rovarölőt bőségesen beöntözve a következő öntözéskor, ami van otthon, kb. biztos, hogy jó lesz.
Ha nincs semmi, akkor Karate, Decis, Spilan, stb., ilyeneket vehetsz. (A Spilan az kicsit ilyen ágyúval verébre való lövés, de azért érdemes megvenni, mert a maradék sok komolyabb kártevőre is jó lesz majd jövőre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!